NB I

Tizenketten játszottak végig

Az NB I őszi idényében, illetve az összesen 17 fordulóban 386 labdarúgó lépett pályára.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Közülük csupán tucatnyian mondhatják el magukról, hogy az első perctől az utolsóig, végig pályán voltak. Egyedül az MTK együttesében voltak ketten is, Hegedűs Lajos és Vukmir Dragan, akik hiánytalanul kitöltötték mind az 1530 percet. Tíz csapatból egy-egy játékos akadt, aki hiányzásmentes volt. Öt együttesnél – Debrecen, Kecskemét, Siófok, Pécs, Videoton – senki nem volt, aki végrehajtotta volna ezt a bravúrt. A legszorgalmasabbak közül nyolcan kapusok, a mezőnyjátékosokat mindössze négyen – Gohér, Ignjatovics, Kovács Gábor és a már említett Vukmir – képviselik.

Végig pályán voltak a bajnokság 17 fordulójában: Hegedűs Lajos és Dragan Vukmir (MTK), Balajcza Szabolcs (Újpest), Dibusz Dénes (Pécs), Gohér Gergő (Diósgyőr), Lubos Hajdúch (Kaposvár), Aleksandar Ignjatovics (Honvéd), Jova Levente (Ferencváros), Kovács Gábor (Eger), Rózsa Dániel (Haladás), Sasa Sztevanovics (Győr) és Szűcs Lajos (Pápa) – derül ki a HLSZ összeállításából.

Az őszi idényben összesen 14 tizenegyes maradt ki az 55-ből. Közös bennük, hogy mindegyiket más-más játékos hagyta ki, sokan közülük nem kaptak újabb lehetőséget a bizonyításra. Összesen 41 büntetőből született közvetlenül gól.

A legtöbbször Goran Marics (Pápa) állíthatta le a labdát a tizenegyes-pontra, és hatból ötször sikerrel járt. Négyből négyet bevágott Iszlai Bence (Haladás) és Délczeg Gergely (Honvéd). Nemanja Nikolics (Videoton) négyből háromszor járt sikerrel. Háromból hármat teljesített hibátlanul Adamo Coulibaly (Debrecen), Józsi György (Ferencváros) és Melczer Vilmos (Siófok). Háromból két gólt ért el Koltai Tamás (Győr). Kanta József (MTK) és Tisza Tibor (Diósgyőr) kettőből kettőt belőtt. Francis Litsingi (Kecskemét) egyet belőtt, egyet kihagyott.

Olvasói sztorik