NB I

Továbbra is milliókért a Ligakupában

Húsz helyett – a tervek szerint – 32 csapat vesz részt a következő sorozatban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mint ismert, a Ligakupát leginkább arra használják a klubok, hogy azok a futballisták is játéklehetőséghez jussanak, akik bajnokin kevesebbet szerepelnek, valamint arra, hogy a fiatalok is megmutathassák tehetségüket.

A Magyar Labdarúgó Szövetségben elkészült a következő évad versenykiírása, amelyből megtudható, hogy az elképzelések szerint ősszel 32 csapattal tervezik indítani a harmadik számú futballsorozatot. Mégpedig a tizenhat NB I-es csapat mellett résztvevő lesz az egycsoportos NB II valamennyi együttese is. A 32 gárdát az MLSZ versenybizottsága nyolc csoportba osztja majd be, úgy, hogy mindegyik csoportba négy-négy csapatot sorol, a területi elvek figyelembevételével. A sorozatra mindettől függetlenül jelentkezni kell, július 1-jén 12 óráig.

A csoportmérkőzéseket szeptember 4-én, 11-én, október 9-én, 16-án, valamint november 13-án és 20-án rendezik meg. A középdöntőbe a csoportok első és második helyezettje jut majd be. A döntőre 2014. május 13-án kerül sor. A csapatokat elsősorban az érdekli, hogy milyen lesz a díjazása a sorozatnak. Nos, az előző sorozatban amelyik gárda már a csoportmeccsek során kiesett, az is kétmillió forinttal gazdagodott. Az azt követő fordulókban nőtt az összeg, míg a két döntős közül a vesztes nyolc, a győztes pedig 12 millió forintot vihetett haza. A Borsod Online információi szerint ez a keret a következő csatározások során is meglesz, de erre vonatkozó utalás nincs a versenykiírásban.

Olvasói sztorik