NB I

A Videoton a specialista

A székesfehérváriak már negyedszer nyerhetik meg a 2007-ben elindított sorozatot.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szerda este rendezik a Ligakupa történetének hatodik döntőjét. Eddig ötből háromszor a Videoton örülhetett, így a székesfehérváriak a sorozat specialistáinak számítanak. A Rangadó.hu ennek apropóján feleleveníti a kupa eddigi fontosabb történéseit, döntői, győzteseit.

A harmadik számú sorozat még mindig gyerekcipőben jár a bajnoksághoz és a Magyar Kupához képest. 2007 nyarán Kisteleki István, akkori MLSZ-elnök vázolta fel a Ligakupa elindításának ötletét, amit az edzők szervezete támogatott is, mondván, a kevesebb szerephez jutó labdarúgók tétmeccsen is bizonyíthatnak. A szövetség vezetése a lebonyolításnál figyelembe vette, hogy minél több mérkőzést rendezzenek a kupa keretei között, illetve hogy Európában egyedülálló rendszerű legyen. A Ligakupa presztízse minimális, hétről hétre alacsony nézőszám mellett rendezik a fordulókat, de kiváló lehetőség a csapatoknak arra, hogy kipróbáljanak fiatal játékosokat, vagy sérülésből felépült futballistákat vessenek be.

Az idei a hatodik szezon a kupa történetében. A győzelmi csúcstartó a Videoton, hiszen a fehérváriak 2008-ban, 2009-ben és tavaly is bezsebelték a trófeát. A sorozat első évében a döntőben kettős győzelemmel múlták felül a Debrecent, egy évvel később pedig a siófoki fináléban a Pécset verték 3-1-re. 2010-ben Kecskeméten mindössze 1200 néző volt kíváncsi a Debrecen 2-1-es győzelmére a Paks ellen. 2011-ben ismét két mérkőzésen dőlt el a győztes kiléte, ekkor megismétlődött az előző évi párosítás, de most ellenkező sikerrel, hiszen a debreceni 2-1-es vereség után Kis Károly csapata Pakson 3-0-ra nyert, így elhódította a trófeát. Tavaly már újra egy meccsből állt a finálé, a sorsolás a Kecskemétnek kedvezett, így az alföldiek hazai pályán hódoltak be a Videotonnak, amely 3-0-ra intézte el az alföldieket Sándor György, Gyurcsó Ádám és Nemanja Nikolics góljaival.

Olvasói sztorik