NB I

Újabb érthetetlen igazolás

23 éves, bissau-guineai válogatott védőt szerződtetett a Videoton.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Muhammad Youssuf Cande, művésznevén Mamadu, a portugál másodosztályú Deportivo Aves együttesétől érkezett, 2016. június 30-ig írt alá – közölte a Videoton honlapja.

Az 1990-ben született játékos, posztját tekintve balhátvéd, bár korábban balszélsőként is futballozott. Fiatal kora ellenére hazája válogatottjában már több alkalommal is szerepelt. A ForaDeJogo statisztikái szerint az elmúlt idényben összesen 28 alkalommal lépett pályára csapatában bajnoki mérkőzéseken, többnyire kezdőként, és legtöbbször végig is játszotta a meccseket. A védőfeladatok ellátása mellett előszeretettel segíti a támadásokat.

Bissau-Guinea a FIFA világranglistájának 181. helyén áll. Az ország egyébként Nyugat-Afrikában található, északon Szenegállal, délen pedig Guineával határos, a nyugati partját pedig az Atlanti-óceán alkotja. Területe 36 125 négyzetkilométer, becsült népessége kb. 1 600 000 fő. Afrika egyik legkisebb állama, a Föld legszegényebb országai között tartják számon.

Kérdésünk: vajon a Videoton illetékesei miből gondolják, mire alapozzák, hogy Mamadu a csapat segítségére lehet a hazai és a nemzetközi porondon? Miben számít jobbnak bármelyik tehetséges magyar kortársánál?

Olvasói sztorik