NB I

Zaragozától Vlagyikavkazig

Magyar válogatottak külföldön: Szalai Ádám és Lovrencsics idei teljesítményére lehetünk a legbüszkébbek.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Európa-szerte véget értek már a nemzeti bajnokságok, lezárult a klubidény, itt az ideje a visszatekintéseknek, a szezonértékelésnek. A Rangadó.hu legújabb összeállításában azt elemezzük, hogy a magyar válogatottban szereplő légiósaink közül ki milyen szezont futott idén. Vegyes a kép, sok honfitársunkat sérülések is sújtottak, vagy sújtanak jelenleg is, de akadnak igazán kiemelkedő teljesítmények.

Először a kapusok: Bogdán Ádám és Király Gábor is alapember volt csapatában, előbbi 41 Championship-mérkőzésen védett, 57 gólt kapott, hatszor pedig lehúzta a rolót, vagyis hibátlanul teljesített. A Szombathelyről származó hálóőr a Bundesliga II-ben 34 meccsen mindössze 31 gólt kapott, és 13 alkalommal úszta meg kapott gól nélkül. A Bolton hetedik, míg az 1860 München hatodik helyen zárt a bajnokságban.

Németországban játszó légiósaink okozták az egyik legnagyobb örömet idén a magyar szurkolóknak. Az élre Szalai Ádám kerül, aki 29 meccsen 13 gólt és 3 gólpasszt gyűjtögetett a Bundesligában, amivel nagyban hozzájárult a Mainz biztos bennmaradásához. Habár lemondta a válogatottságot, azért Huszti Szabolcs teljesítménye is elsőrangú (21 meccsen 9 gól és 11 gólpassz), nem is csoda, hogy csapata, a Hannover kilencedik helyen zárt. A 12. helyen végzett a Stuttgart, ahol Hajnal Tamás 13 meccsen lépett pályára. Sajnos kiesett az élvonalból a Greuther Fürth, amelyben két honfitársunk is pályára lépett: Stieber Zoltán 16 meccsen három gólt lőtt, és két gólpasszt is adott, a télen érkezett Varga József pedig hatszor szerepelt a zöld-fehéreknél.

Az orosz bajnokságban is szerepel három olyan labdarúgó, aki a magyar válogatottban állandó tagnak számít. Dzsudzsák Balázs a hetedik helyen végző Dinamo Moszkvában 27 meccsen ötször volt eredményes és tíz gólpasszt adott. Koman Vladimir a tízedik FK Krasznodarban 26 alkalommal lépett pályára, igaz 14-szer csereként, egy-egy gólja és gólpassza szerepel a statisztikai rovatban. Priskin Tamás csapatával, az Alanyija Vlagyikavkazzal ugyan kiesett az orosz bajnokságból, de a magyar csatár 23 meccsen öt gólt és négy gólpasszt jegyzett.

Lengyelországban, az ezüstérmes Lech Poznan csapatában kiváló szezont futott Lovrencsics Gergő, aki 27 meccsen hét góllal és négy gólpasszal vette ki a részét a sikerből. Védő létére két gólt szerzett 31 meccsen Vanczák Vilmos, aki hatodik lett Svájcban az FC Sionnal. Németh Krisztián a holland bajnokság 16. helyén záró Rodában 21 meccsen két góllal és egy gólpasszal vétette észre magát. Gera Zoltán sérülése ellenére jó szezont zárt a Premier League-et nyolcadik helyen befejező West Bromwich Albionban, 16 meccset játszva négy gólt is szerzett és egy gólpassz is fűződik a nevéhez.

Szabics Imre 23 meccsen lépett pályára a Sturmban, ezalatt négy gólt szerzett, a graziak pedig negyedikek lettek az osztrák Bundesligában. Pintér Ádám együttese, a Real Zaragoza sajnos az utolsó helyen végzett és kiesett a spanyol élvonalból, honfitársunk 18 meccsen játszott. A norvég bajnokság lebonyolítása eltér az Európában megszokottól, de a tavaly novemberben befejeződött idényben Korcsmár Zsolt 26 meccset játszott, két gólja és két gólpassza viszont jelezte, hogy védő létére a támadásból is kivette a részét. A Brann Bergen hatodikként zárt, de Korcsmár nyártól már a Fürth játékosa, amely jövőre a német másodosztályban játszik.

fotók: mlsz.hu, Gödöllői Hírek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik