Visszatérés Baranyába

Kényszerű csere a szombathelyi kapuban: Rózsa Dániel helyett Gőcze Gergő véd szombaton, a PMFC ellen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nem Rózsa Dániel nevével fog kezdődni a Haladás kezdőcsapatának összeállítása szombaton, a Pécs otthonában. A szombathelyiek kapusának a Kecskemét elleni meccs után kezdett el fájni a lágyéka, ezen a héten edzeni sem tudott. Vagy a korábbi lágyéksérve újult ki, vagy a hasfalával van valami probléma.

Adódik a kérdés: ki helyettesítse őt? Nem gyakori probléma ez, hiszen Rózsa az előző bajnokságban három alkalommal volt kispados, de előtte a 2007–2008-as NB II-es idényben fordult elő legutóbb, hogy nem ő védett.

A második számú kapus, Gőcze Gergő betegeskedett az elmúlt napokban, Mursits Roland viszont kiváló egészségnek örvend, viszont tavasszal csupán két meccsen kapott lehetőséget a másodosztályban. Szóba jöhetett volna még Dombó Dávid és Jurak Dániel is, hiszen Szombathely híres a remek kapus-utánpótlásról, de a Rangadó.hu érdeklődésére Artner Tamás vezetőedző elmondta, hogy Gőczére esett a választása.

– Már biztos, hogy Rózsa Dániel nem fog tudni játszani szombaton. Nagyon sajnáljuk, mert kiváló teljesítményt nyújtott eddig ebben a szezonban, ahogyan az előző idényben is – mondta Artner. – Nagy erőssége a csapatnak, de nagyon bízunk Gőcze Gergőben, aki szintén egy tehetséges kapus, és biztosan meg fogja oldani a feladatot. Egyértelműen ő a második számú kapusunk. A Kecskemét elleni döntetlen nem okozott rossz hangulatot, nagyon jól teljesítettünk, egyértelműen jobbak voltunk, mint az ellenfél. A csapat maximálisan kitette a szívét, egy szerencsétlen gól miatt nem nyertünk, de emelt fővel jöhettünk le a pályáról.

A 23 éves Gőcze Gergővel kapcsolatban érdekesség, hogy van bizonyos kötődése Baranya megyéhez, hiszen korábban a Péccsel szomszédos Kozármisleny kapusa volt az NB II-ben.

– Nagyon örültem a lehetőségnek, amikor közölte velem a mester, hogy számít rám a Pécs ellen. Megteszek mindent, hogy sikeresek legyünk – nyilatkozta Gőcze. – Tavasszal nem védek olyan rendszerességgel az NB II-ben, mint az őszi szezonban, de néhány mérkőzésen játszottam, és azok jól sikerültek. Hétvégén kiderül, milyen formában vagyok! Kedden és szerdán hőemelkedésem volt, de csütörtökön már a csapattal edzettem. Az erőm még nem a legjobb, de a hátralévő két napban igyekezni fogok.