NB I

Csak az ellenkezőjét élte át eddig

Könyves Norbert bombagóljával vált teljessé a csoda a listavezető Győri ETO ellen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nagy meccse volt a Győr elleni Könyves Norbertnek, és az egész paksi csapatnak. Az MTK-ból igazolt támadó csereként állt be, és az ő gyönyörű góljával győzte le Tomiszlav Szivics csapata az éllovas ETO-t 4-3-ra úgy, hogy a szünetben még a hazaiak vezettek hárommal. A 23 éves játékos a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, ez a találat egyenesbe hozhatja az eddigi görcsös formáját.

– Igaz, hogy Tomiszlav Szivics a félidőben, 3-0-s győri vezetésnél dicsérte a csapatot?
– Én ezt csak a csapattársaimtól hallottam, hiszen éppen melegítettem – kezdte Könyves Norbert. – Valóban kicsit meglepte a társakat a mester véleménye, de tudta, mit kell mondani, hogy felpörgesse a csapatot.

– Gondolták volna, hogy meg tudják fordítani a mérkőzést?
– Jól játszottunk az első félidőben is, aztán amikor Bartha Laci betalált a második játékrész elején, már éreztük, hogy lehet keresnivalónk. Amikor a második gólunkat is megszereztük, a Győr nem volt képes újítani, mi pedig lendületbe jöttünk, ami ki is tartott a meccs végéig.

– Korábbi pályafutása során történt már hasonló fordítás?
– Kettő-nullról már sikerült fordítanunk, még az MTK-val, de inkább csak negatív emlékem volt, hiszen megtörtént már, hogy háromgólos vezetésről buktunk el, szóval eddig inkább csak az ellenkezőjét éltem át.

– Első bajnoki gólja volt a Paksban. Növelte az önbizalmát a sorsdöntő találat?
– Sajnos nem úgy ment eddig a játék, ahogy elvártam magamtól, vagy ahogy tőlem elvárták. Görcsös volt a játékom, ami kihatott a teljesítményemre, de ez a gólom felszabadított bennem valamit, bízom benne, hogy javul a formám.

– Miért van az, hogy a kiesőjelöltek ellen megszenvedtek, a Diósgyőrt és Győrt pedig legyőzték?
– Minden meccsen odatesszük magunkat, de azért tudat alatt lehet, hogy jobban pörgünk a nagyobb csapatok ellen. A következő ellenfelünk a Ferencváros lesz, amely nagyon jó csapat, egyénileg és együtt is, de ellenük is bízhatunk a kontrákban, és képesek vagyunk jó eredményt elérni.

Olvasói sztorik