NB I

Sportszerűtlen hangulatkelés a rangadón

A Ferencváros szpíkere többször megsértette a hivatalos előírásokat a Videoton elleni meccsen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A szerdai Ligakupa-döntő után vasárnap bajnoki rangadón találkozott egymással a Ferencváros és a Videoton, ezúttal a Puskás Ferenc Stadionban. Sok székesfehérvári szurkoló elkísérte a vendégcsapatot, de a Fradi hivatalos műsorközlőjének a sport szellemiségével és a hivatalos előírásokkal is gyökeresen ellentétes megnyilvánulásai beárnyékolták az örömüket – írja a Videoton honlapja.

A valójában hangulatkeltésnek minősíthető felhívásai közül az elsőt akkor hallhattuk, amikor a Videoton játékosai kifutottak a melegítéshez, a csapatot elkísérő lelkes szurkolók pedig hangosan köszöntötték kedvenceiket. Ekkor hangzott el az alábbi mondat a hangosító rendszeren keresztül:

„Mielőtt a fehérvári drukkerek jól éreznék magukat, tanítsuk meg őket ötig számolni!”

A Fair Play szellemével legkevésbé sem összeegyeztethető felszólítást nyilvánvaló gúnyolódásnak szánta a két csapat néhány nappal korábbi Ligakupa-mérkőzésének eredményére utalva.

A mérkőzés során, sok egyéb rigmus mellett, a Videoton gólját szerző Torghelle Sándor édesanyját folyamatosan becsmérlő hazai szurkolók megnyilvánulásaival kapcsolatban a hivatalos előírásoknak megfelelően mindössze annyit kért, hogy a továbbiakban sportszerűen buzdítsák a csapatokat. A Vidi-táborral szemben viszont ismét olyan hangot ütött meg, aminek egyértelműen az érzelmek és ellentétek felkorbácsolása volt a célja:

„Megkérjük a Videoton szurkolókat, hogy a saját intelligenciájukhoz mérten szurkoljanak!”

Mindez a televíziós közvetítésben is jól hallható volt, és a még az MTV közvetítő riportere is felhívta a figyelmet a sportszerűtlen megnyilvánulásaira.

A Videoton határozottan elítéli egy hivatalos sportszervezethez tartozó személy részéről érkező ilyen jellegű megnyilvánulásokat, és kíváncsian várja, hogy a Ferencvárosi TC és a Magyar Labdarúgó Szövetség indít-e vizsgálatot az ügyben, illetve hogy hogyan értékelik a hivatalos műsorközlő ténykedését.

A Videoton FC mindenképpen megvizsgálja, hogy milyen jogi eszközök állnak rendelkezésünkre szurkolóink és klubunk védelmében – áll a klub honlapjának közleményében.

Olvasói sztorik