NB I

A kolumbiaiakkal csak mutogatnak egymásnak

Lengyel Dániel szerint nem könnyű a kommunikáció a csapaton belül, de szerinte ennél már csak jobbak lesznek.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Zajlanak az események az NB II Keleti-csoportjának immár csak a második helyén álló Békéscsaba csapatánál. Dajka László és a szurkolók viszonya annyira elmérgesedett, hogy a szakember ügy döntött, inkább távozik. Helyét a régi vezetőedző, a közelmúltban szakmai igazgatóként dolgozó helyi ikon, Pásztor József vette át. Egyik első nyilatkozatában elmondta, szerinte nincs meg a kellő egység a csapaton belül, elsősorban a rengeteg légiós miatt. A Rangadó.hu érdeklődésére az alapembernek számító Lengyel Dániel elmondta, tényleg nem könnyű, ha két-három nyelven kell kommunikálni a pályán, de akadnak olyan csapattársai is, akikkel nem is beszélnek közös nyelven.

– Pásztor József nyilatkozta nemrég, hogy nincs meg az egység a csapaton belül. Ön is így érzi?
– Meg kell vallani, hogy nem könnyű, ha két-három nyelven is beszélni kell a pályán. Habár akik régóta itt vannak, például Randelovics, vagy a románok közül páran már tudnak magyarul is, de legalábbis megértik. A két kolumbiai fiúval már nehezebb a helyzet, mert ők csak spanyolul beszélnek.

– Velük hogyan kommunikálnak?
– Ez most viccesen hangzik, de csak mutogatni tudunk. Persze azért a futballban vannak bizonyos törvények, s úgy nagyjából megértjük egymást, de néha csak sejteni lehet, hogy mit akarnak mondani, vagy én nekik, tehát ez tényleg elég bonyolult.

– A szurkolók visszajelzései nem éppen pozitívak a csapat felé. Hogy lehet ilyen feszült légkörben futballozni?
– Ezt személy szerint nem érzékelem, engem nem ért kritika. Amire ki lett hegyezve a dolog szerintem, az Dajka László személye. Őt nem fogadták itt szívesen, és a végére már nagyon ellenséges lett a viszony. Az okait nem tudom pontosan, mivel én nem vagyok helyi, illetve a szurkolókkal sem beszéltem erről. A játékosokat nem érték támadások. Annyi az egész, hogy nagyok az elvárások, hiszen a feljutás a cél, de a szurkolóink teljes mellszélességgel kiállnak a csapat mögött.

– Két vereségen vannak túl, hiszen a Szolnok és a Nyíregyháza ellen is kikaptak. Padlót fogott a csapat?
– Ősszel csupán egy vereségünk volt, most rögtön jött kettő, de nem estünk össze. Innen már csak felfele vezet az út, egyáltalán nem vagyunk kétségbe esve. Két jó csapattól kaptunk ki, a Szolnok ellen már kettő-nullra vezettünk, tehát nem mondanám, hogy lesöpörtek minket a pályáról. A Nyíregyházának pedig csak meg kell nézni a keretét, volt válogatott játékosok alkotják, ettől függetlenül pariban voltunk velük, és még egyszer mondom, mi ennél már csak jobbak leszünk.

– Az Újpest kettőhöz látogatnak szombaton. Mire számít?
– Mindenképpen a három pontért megyünk Újpestre. Nem számít, hogy milyen összeállításban játszanak ellenünk, kiket adnak oda nekik az első csapatból, a lényeg az, hogy nyerjünk, mert sajnos tényleg levesztegettünk hat pontot az utóbbi fordulókban.

Olvasói sztorik