NB I

Újpesti testnevelésóra Rákospalotán

Alessandro Iandoli és Horváth Richárd a Szent Korona Általános Iskolában focizott a diákokkal.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A csütörtöki edzés előtt Rákospalotán folytatódott az Újpest FC iskolalátogatási sorozata. Ezúttal olasz balhátvédünk, Alessandro Iandoli, és fiatal támadónk, Horváth Richárd váltott átmenetileg szakmát, és állt be testnevelő tanárnak egy óra erejéig a rákospalotai Szent Korona Általános Iskolában – írja a klub honlapja.

A több mint száz éves intézményben tavaly remek minőségű műfüves-pályát avattak, így az eredeti terv szerint fociedzést tartott volna két játékosunk, ám az időjárás – mint idén már annyiszor – ismét átírta az eredeti menetrendet, így az iskola tornatermében kezdődött az óra.

Az ötödikesek testnevelő tanára, az iskola igazgató-helyettese, Szabó Imre mielőtt köszöntette labdarúgóinkat elárulta, hogy az évfolyam fiai az elmúlt években nagy sikerrel szerepeltek a kerületi és budapesti versenyeken is, így már napok óta téma volt az osztálytermekben az újpesti focisták érkezése.

Az óra elején két csoportban dolgoztak a diákok. A terem egyik felén Alessandro Iandoli Mensch Henriknek, az iskola olasztanárának segítségével irányította az ötödikeseket, amíg a másik térfélen Horváth Richárd mutatta be a feladatokat. Játékosaink sajátos „premizálási rendszert” is bevezettek a feladatokat legjobban teljesítő tanulóknak, így a legügyesebbek az óra után egy-egy üdítővel gazdagodtak az iskola büféjében.

Az eső pedig ugyan nem állt el, a gyerekek végül meggyőzték az ideiglenes testnevelőket, hogy rövid időre kimenjek játszani a műfüves-pályára. A Iandoli, Horváth játékvezetői páros a gólnélküli meccs végén büntető-párbajt hirdetett, de mivel három kör után még mindig döntetlenre álltak a csapatok, végül lefújták a játékot.

Az óra végén nem maradhatott el az ilyenkor megszokott autogramosztás sem. A két osztály szó szerint megrohamozta játékosainkat, így mindenki dedikált fényképekkel és stadionmagazinnal a kezében indult fel a saját osztálytermébe.

Olvasói sztorik