NB I

Érik a Fradi–Videoton döntő

A székesfehérváriak 3-1-re győztek a Pécs ellen a Ligakupa elődöntőjének első mérkőzésén.

Kapcsolódó cikkek

Ligakupa, elődöntő, 1. mérkőzés
Videoton FC – Pécsi MFC 3-1 (2-1)
Székesfehérvár, 500 néző. Játékvezető: Iványi
Videoton: Tujvel – Brachi, Vinícius, Juhász R., Héctor Sánchez – Alvarez, Mitrovics, V. Gomes (Tóth B., 86.), Paraiba (Oliveira, 86.) – N. Nikolics, Torghelle (Zsótér, 61.). Edző: José Gomes
Pécs: Dibusz – Fodor F., Krejci, Csausics, Lázár P. – Uzoma – Horváth Zs., Horváth A. (Szatmári L., 78.), Nagy O. (Márkvárt, 57.), Koller K. – Simon A. (Wittrédi, 66.). Edző: Lőrincz Emil, Márton Gábor
Gólszerzők: Paraiba (12.), Mitrovics (19.), Nikolics (55.), illetve Vinícius (öngól 4.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Székesfehérváron mindössze hét fok volt szerda délután, borult volt az idő, és nagyon erősen fújt a szél. A mostoha időjárási viszonyok rányomták bélyegüket a játékra is, ráadásuk a pálya talaja az esőzések miatt rendkívül mély volt.

A Videoton kezdőcsapatában (rossz) szokás szerint ismét csak két magyar játékos szerepelt.

A negyedik percben pécsi labdaszerzés után Nagy Olivér mindenkit megelőzött a hazai kapu előtt, Tujvel kimozdult a gólvonalról, de a szintén menteni igyekvő Vinicius meg zavarta. A labda végül a brazil védőről pattant a kapuba (0-1). A 12. percben a fehérvári csapatkapitány, Torghelle Sándor lőtt passzával Paraiba ugrott ki a védők közül, és egy hanyag mozdulattal a hálóba lőtt (1-1). A 19. percben szabálytalan góllal szerzett vezetést a Videoton: Álvarez lépett ki egy szóló után, lövése levágódott egy védőről, de érkezett Mitrovics, és szintén ballal, kapásból a bal alsó sarokba lőtt. Igen ám, de Nemanja Nikolics lesen állt, ráadásul helyezkedésével zavarta Dibusz Dénest (2-1). Az eseménydús negyedóra után is a hazaiak játéka dominált, pécsi részről csak Simon Attila tudott veszélyeztetni.

A második félidő elején kapujához szegezte ellenfelét a Videoton, de az ötös vonalán helyezkedő Torghelle lábáról felperdült a labda, majd Vinicius fejesét Uzoma kifejelte a gólvonalról. Az 55. percben eldőlt a meccs: Héctor Sánchez beadását középen Nikolics üresen várta, és tulajdonképpen zavartalanul fejelhetett a hálóba (3-1). Négy perc múlva Torghelle közeli lövését védte nagy bravúrral Dibusz, aki a 65. percben, Nikolics ziccerénél is remekelt. A 81. percben Paraiba gólját lesállás előzte meg, ezért a játékvezető nem adta meg a találatot. A 88. percben kozmetikázhatta volna az eredményt a Pécs, de a beívelt szabadrúgásra berobbanó Krejci a kapufára lőtt, a kipattanóval Fodor Ferenc ismételt, de Tujvel nagy bravúrral, lábbal védett.

A 89. percben Mitrovics középre ívelt labdáját Nikolics fejelte a kapu jobb oldala felé kilenc méterről, Dibusz nagyon védett. A legvégén Álvarez mutatott be látványos szólót, majd a kapu mellé lőtt. A Videoton 3-1-re győzött, és ezzel alighanem eldöntötte a továbbjutás kérdését.

Kassai szokatlan szerepkörben

A csütörtöki mérkőzés különlegessége volt, hogy Kassai Viktor kivételesen nem síppal a kezében lépett a pályára, hanem alapvonali játékvezetői szerepet töltött be. Ez korántsem lefokozás, pontosan az ellenkezője: ezáltal is gyakorolja, miként járulhat hozzá hatékonyan a játékvezetői csapatmunkához. Ez a felállás Magyarországon a Debrecen–Videoton Ligakupa-negyeddöntőn debütált, és az MLSZ döntése szerint a 2013–2014-es bajnoki kiírásban már az összes NB I-es mérkőzésen játékvezetői hatosok működnek közre – írja a szövetség honlapja.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik