NB I

Támadásra fel!

Szolnoki Roland szerint az új vezetőedző, José Gomes még nagyobb hangsúlyt fektet a támadójátékra, mint elődje, Paulo Sousa.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hazaérkezett Belekből, a törökországi edzőtáborból a Videoton FC, amely az orosz Tyerek Groznij (1-1) és a kínai Hangcsou Greentown (8-0) ellen lépett pályára felkészülési mérkőzésen, szerdán pedig máris következik a Debrecen elleni rangadó a Ligakupa negyeddöntőjében. A felnőtt válogatott keretébe is meghívott Szolnoki Roland a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, hogy az edzőmeccseken is jó volt játszani, de már nagyon várják a tétmérkőzéseket.

– Milyen tapasztalatokat szerzett a csapat az edzőtábor alatt?
– Vasárnap érkeztünk haza a törökországi edzőtáborból, amit nagyon hasznosnak ítélek – kezdte Szolnoki Roland. – Nemzetközi szinten is erős csapatokkal tudtunk játszani, ami mindenképpen hasznunkra válhat. Jó lehetőség volt ez a pár hét arra, hogy az új vezetőedzőnk, José Gomes összeszokjon a csapattal.

– Mennyire dolgozik ő más módszerekkel, mint elődje, Paulo Sousa?
– A módszerek nagyban nem különböznek, hiszen minkét szakember portugál, ezért hasonló a mentalitásuk. José Gomes talán a támadásokra több hangsúlyt fektet, hiszen korábban nyilatkozta is, hogy Paulo Sousánál a védekezést már nagyon megtanultuk. Edzéseken is ennek a szellemében készülünk, úgyhogy tavasszal támadásban talán még erősebbek lehetünk, mint ősszel voltunk. A kínai első osztályú csapatnak lőtt nyolc gólunk pedig jól példázza ezt.

– Az edzőmérkőzések után most két tétmérkőzés jön: a Ligakupában szerdán a Debrecennel, a Magyar Kupában szombaton a Váccal játszanak.
– Habár már a nemzetközi felkészülési találkozókon is jó volt játszani, a tétmérkőzés mindig teljesen más, hiszen itt látszik csak igazán, ki milyen jó versenyző. Ráadásul a Debrecen ellen rangadót játszhatunk, ami még inkább fokozza a várakozásunkat.

– Legutóbb tagja volt a felnőtt válogatott keretének is. Egervári Sándor szövetségi kapitány mit mondott önnek az esetleges folytatásról?
– Hatalmas öröm és megtiszteltetés volt számomra, hogy ilyen fiatalon tagja lehettem a felnőtt válogatott bő keretének, még ha pályára nem is léptem Fehéroroszország ellen. Sanyi bácsi elmondta, hogy továbbra is ilyen keményen dolgozzak, mint eddig. A legfontosabb, hogy a Videotonban is stabil csapattag legyek, és akkor számításba fog venni. Persze, nem leszek csalódott akkor sem, ha az U21-válogatottban játszhatok, hiszen idén ott is nagy kihívások előtt állunk.

Szerződéshosszabbítás a légióssal

Marco Caneira 2015-ig a Videoton játékosa marad. A huszonötszörös portugál válogatott védő hosszú távra tervez Magyarországon, elképzelhető, hogy a családja is ideköltözik. A 34 éves játékos 2011 nyarán szerződött Székesfehérvárra, azóta a csapat egyik alapembere. Az NB I-ben eddig 29 alkalommal szerepelt, míg a tavalyi 12 Európa Liga-meccsből csupán egyet hagyott ki. Caneira hétfőn írta alá új szerződését, amelynek értelmében 2015. június 30-ig biztosan a Videoton labdarúgója marad – áll a klub honlapján.

Olvasói sztorik