NB I

Fölényben az oroszok ellen

A Videoton FC erős ellenfelével döntetlent játszott.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az orosz élvonal ötödik helyezettje, a Tyerek Groznij volt a Videoton szerdai ellenfele a törökországi edzőtáborban. A fehérváriak keretében már helyet kapott a lábtörése miatt hosszú hónapokat kihagyó Stopira is, aki ezen a héten ismét teljes értékű munkát végzett. Kellemes melegben, napsütésben kezdődött a meccs – tudósít a Fejér megyei Hírlap.

José Gomes vezetőedző nem forgatta fel együttesét, és lényegében azok kaptak lehetőséget, akik az ősszel is meghatározó szerepet töltöttek be a fehérváriaknál. A játékvezető többször is véleményes helyzetben állította meg lesen a magyar csapat játékosait, egyszer pedig Mitrovics kapufája után Nemanja Nikolics gólját érvénytelenítette ezen a címen. A 42. percben aztán Vinícius buktatta az egyik orosz játékost, a megítélt büntetőt pedig Kacajev váltotta gólra. A fordulás után Nikolicsot állították meg gyanús körülmények között kétszer is az ellenfél tizenhatosán belül, a büntetők azonban elmaradtak. A 60. percben már nem volt kegyelem: Mitrovics 17 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (1-1).

Nem sokkal később Brachi lőtt óriási kapufát szabadrúgásból, majd bemutatkozhatott a két újonc, Vítor Gomes és Artoro Álvarez is, sőt a 80. percben Stopira is beszállt. A fehérváriak több lehetőséget dolgoztak ki a meccs során, mint ellenfelük, de a győzelem ezúttal elmaradt.

Nemzetközi felkészülési mérkőzés

Videoton FC – Tyerek Groznij (orosz) 1-1 (0-1)

Belek, Törökország

Videoton: M. Bozsovics – Brachi, Vinícius, Caneira, Hector Sanchez (Álvarez, 70.) – Gyurcsó, Tóth B., Kovács I., Mitrovics (V. Gomes, 68.), Oliveira (Stopira, 80.) – N. Nikolics (Torghelle, 80.). Edző: José Gomes

Gólszerzők: Mitrovics (60.), illetve Kacajev (tizenegyesből 42.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik