NB I

A szezon végén már játszana

A súlyosan megsérült Fülöp Noel felépülése jól halad, másfél hónap múlva csatlakozhat a kerethez.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szeptember elején szenvedett súlyos sérülést az FGSZ Siófok frissen igazolt védője, Fülöp Noel. A 25. születésnapját a közelmúltban ünneplő játékosnak elszakadt a kereszt- és az oldalszalagja is, emiatt közel féléves kihagyás várt a Ferencvárostól érkező labdarúgóra. Az eset óta eltelt majdnem öt hónap telt el, és úgy tűnik, rendben zajlik a siófoki játékos felépülése. Fülöp Noel a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, heti két alkalommal jár gyógytornára, a többi napokon pedig egyénileg tartja kondícióban magát, így készül a visszatérésre.

– Jól sejtem, hogy nem rehabilitációval akarta ünnepelni a huszonötödik születésnapját?
– Nem így terveztem, való igaz – válaszolta Fülöp Noel. – Szerencsére úgy tűnik, rendben halad a felépülésem, ha minden jól megy, akkor másfél hónap múlva már újra a csapattal edzhetek.

– Mivel telnek most a napjai?
– Heti két alkalommal, kedden és csütörtökön járok gyógytornára. Ezek körülbelül negyvenöt perces foglalkozások. A torna után pedig úszni járok, illetve vízben futás van még a programban, hogy tovább erősítsem az izmaimat, ízületeimet. A hét többi napján pedig otthon erősítek, vagy konditerembe járok, és a futásokat is elkezdhettem már egy ideje.

– Mikor léphet újra pályára?
– Ez a gyógytornászok, illetve az orvosok véleményétől függ. Mint mondtam, ha minden jól megy, akkor körülbelül másfél hónap múlva csatlakozhatok a csapathoz, újra edzésbe állhatok. Természetesen nagyon szeretném, ha minél hamarabb ott lehetnék a pályán. Talán a tavaszi szezon második felében már játszhatok.

– A Ferencvárosban nem sikerült kiharcolnia a stabil kezdőcsapatbeli helyet, mi hiányzott akkor?
– Nem érzem úgy, hogy valami is hiányzott volna. Az volt az edzői döntés, hogy a kispadon kezdek, és ha szükség van rám, akkor beállok. Nem volt ennek különösebb oka. Mindent megtettem azért, hogy sikerüljön beverekedni magamat a kezdőcsapatba, és Siófokon sem lesz ez másként.

Olvasói sztorik