Százperces meccsen nyert a KTE

Immár Rajczi Péter és Mogyorósi József is pályára lépett a Szeged ellen, kecskeméti színekben.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A kecskemétieknél a kezdőcsapatban kapott helyet a grúz próbajátékos, Zsivi Joszeliani, valamint a két friss igazolás, Rajczi Péter és Mogyorósi József is. Az első félórában viszonylag kiegyenlített játék folyt a pályán, bár fölényben inkább a hazai csapat játszott. A szegediek főleg kontrákból próbáltak megindulni. A KTE-ben Joszeliani bizonyult aktívnak az első játékrészben, többször el tudott futni a jobb oldalon, és két veszélyes távoli lövésénél a helyén kellett lennie a vendégek kapusának – tudósított a kecskemétiek honlapja.

A második harmincperces etap előtt egyet cserélt Horváth Ferenc, Hullám Attila helyén Pekár László folytatta, aki szabadrúgásból tekert nem sokkal a jobb felső fölé. Fokozódott ekkor már a nyomás a szegedi kapun, több veszélyes beadás is kisebb gondot okozott védelmüknek, igaz, egy alkalommal Borszéki Csaba bravúrja is kellett a másik kapunál.

Az utolsó negyven percet sorcsere előzte meg, csak Borszéki maradt végig pályán. A fiatalok jól szálltak be, Patvaros Zsolt és Bertus Lajos is nagyon élt, utóbbi két veszélyes átlövéssel okozott gondot, Patvaros fejesét pedig bravúrral kellett hárítani egy szöglet után. Ebben a „harmadban” a másik próbázó, a libériai Macauley is lehetőséget kapott, előbb hajszálpontos beadását Salami pörgette mellé, majd szabadrúgását kellett kikapni a bal felsőből. A mezőnyfölényt és a helyzeteket végül Salami váltotta gólra, aki Patvaros kitűnő indítását elhúzta a kapus mellett és az üres kapuba gurított.

Felkészülési mérkőzés

Kecskeméti TE-Phoenix Mecano – Szeged 2011 1-0 (0-0, 0-0)

Kecskemét, műfű, 200 néző

KTE: Borszéki – Mogyorósi, Vaskó, Póti, Forró, Hullám, Szavics, Balázs Zs., Joszeliani, Diaz, Rajczi. Cserék: Koszó, Mboussi, Varga, Mohl, Vukaszovics, Patvaros, Macauley, Bertus, Nagy P., Salami, Pekár. Edző: Horváth Ferenc

Szeged: Trepák – Farkas M., Petrók, B. Kapics, Dedics, Kéri, Markovics, Ulvicki, Kis, Timm, Jovánczai. Cserék: Belecan, Farkas Z., Borbély, Laczkó, Radnai, Tóth, Gomesz, Gémes B., Geiger, Varga, Sztipancsevics. Edző: Gálhidi György

Gólszerző: Salami (75.)