NB I

Német csapat verte az Újpestet

Kabát Péter gólt lőtt, de a Kaiserslautern 3-1-re verte a magyar együttest Törökországban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Lejátszotta első felkészülési mérkőzését a Törökországban edzőtáborozó Újpest FC, az ellenfél a Bundesliga kettőben szereplő, négyszeres német bajnok 1. FC Kaiserslautern volt. Korábbi sérülése után már a csapattal edz, de még nem lépett pályára Bruno Moraes és Bavon Tshibuabua. Kisebb vádli-, illetve térdsérülés miatt pedig kihagyta a találkozót Kovács Dániel és Henritse Eninful. Alessandro Iandoli reggelre megbetegedett, így rá sem számíthatott Jos Daerden vezetőedző – tudósít a klub honlapja.

A 17. percben szerezték meg a vezetést a németek, miután Weiser passzát Bunjaku hét méterről a kapuba gurította (0-1). Nem kellett sokat várni a második gólra, Weiser kapott egy jó labdát a védelem mögé, és 11 méterről nagy erővel kilőtte a jobb alsó sarkot (0-2). A félidő hajrájában Kabát Péter végzett el szabadrúgást nagyjából 27 méterre a Kaiserslautern kapujától, és mintha ez a világ legtermészetesebb dolga lenne, a kapu jobb oldalába tekerte a labdát (1-2).

A 78. percben Dernstoff lefutotta az Újpest belsővédőit, és a kifutó cserekapus, Horváth Tamás mellett a jobb alsó sarokba gurította a labdát (1-3). Több említésre méltó esemény már nem történt, így a Kaiserslautern két góllal győzött.

Nemzetközi felkészülési mérkőzés

Újpest FC – 1. FC Kaiserslautern (német) 1-3 (1-2)

Belek, Arcadia Sportkomplexum, 150 néző

Újpest: Balajcza (Horváth T., a szünetben) – Vermes (Litauszki, a szünetben), Mihajlovics, Antón (Aarab, a szünetben), Balogh B. – Horváth R. (Simon K., a szünetben), Proesmans (Sztanivljevics, a szünetben), Vasziljevics (Szélesi, a szünetben), Christ (Pollák, 65.) – Remili, Kabát (Lázár B., a szünetben). Edző: Jos Daerden

Gólszerzők: Kabát (38.), illetve Bunjaku (17.), Weiser (29.), Dernstoff (78.)

Olvasói sztorik