NB I

Bejelentették Sousa távozását

Ahogy sejteni lehetett, a Videoton felbontotta a vezetőedző szerződését.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A klub közleménye

Elválunk egymástól… A sikeres őszi szezon után és a csapat töretlen szakmai fejlődése közepette sajnálattal kell hírt adnunk arról, hogy a Videoton FC vezetése és Paulo Sousa vezetőedző szerződést bontott. Paulo Sousa családi okokból döntött úgy, hogy távozik csapatunktól. A szerződésbontás a szerződés szabályainak megfelelően, az európai standardok szerint zajlott, a két fél között nincs jogi vagy egyéb jellegű vita.

A klub tulajdonosa és vezetése szívből köszöni Paulo Sousának a csapat érdekében vállalt szenvedélyes és áldozatos munkáját. Ennek a munkának az eredményei önmagukért beszélnek – a Videoton FC Paulo Sousa szakmai vezetésének és maximalizmusának köszönhetően térhetett vissza az európai labdarúgás felső mezőnyébe. Klubunk napokon belül bejelenti döntését az új vezetőedző személyéről.

Tények, számok, eredmények

Sousa másfél évig irányította a fehérvári csapatot, tavaly a bajnokságban ezüstérmes lett, nyolc ponttal lemaradva a Debrecen mögött. A Magyar Kupában az elődöntőben búcsúzott a Videoton, a Ligakupát és a Szuperkupát megnyerte, utóbbit kétszer is. Jelenleg 17 bajnoki fordulót követően a negyedik helyen áll az együttes, hátránya 12 pont a listavezető Győri ETO-hoz képest, és versenyben van még a Magyar Kupában, valamint a Ligakupában is. A Videoton tavaly ősszel veretlenül zárta az Európa Liga selejtezőjét, bejutott a csoportkörbe, ahol két győzelemmel és négy vereséggel búcsúzott.

A játékvezetőkkel rendszeresen konfliktusba keveredő, a mérkőzéseken arrogáns stílusával visszatetszést keltő portugál Sousa utódja minden bizonnyal honfitársa, Sergio Conceicao lesz, aki hétfőn váratlanul lemondott eddigi munkahelyén, az Olhanense csapatánál.

Olvasói sztorik