NB I

Sousa, és az amerikai álom

Amerikából származó, félhivatalos hírek szerint New Yorkba szerződik a Videoton edzője.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

„Nekem itt dolgom volt,

Siker és kudarc várt reám,

Valahol jó, hogy itt vagyok,

Mégis úgy mennék el hozzád.”

(Tátrai Band: New York)

Az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokság hivatalos honlapja azt írja, hogy a New York Red Bulls hamarosan kinevezi új vezetőedzőjét, Paulo Sousa személyében. Mindezt Alexi Lalas, az amerikai válogatott korábbi kiváló játékosa mondta el az ESPN égisze alatt működő, The Shot című rovatában. A cikkben az is szerepel, hogy a klub nem kommentálta az értesülést, csupán annyit közöltek, hogy alaptalan az a pletyka, miszerint a korábbi Liverpool-játékos, Gary McAllister lesz az edző.

Lalas elmondta, hogy a portugál tréner jelenleg a Videotonnál dolgozik, de előtte irányította az angol QPR-t, a Swansea-t és a Leicester City-t is. Az egykori játékos szerint Sousa segítője az amerikai szövetségnél technikai igazgatóként dolgozó, korábbi New York-i csapatkapitány, Claudio Reyna lehet, mert az edzőnek még nincs tapasztalata az MLS-ben.

Az amerikai profi liga küzdelmei március másodikán kezdődnek. A New York Red Bulls előző edzője a svéd Hans Backe volt. Az ő szerződése lejárt, és nem hosszabbították meg, mert a csapat nem jutott be a keleti-főcsoport döntőjébe. Jelenleg ideiglenesen kinevezett trénerként egykori segítője, Mike Petke az edző.

Ebben az együttesben futballozik többek között a francia Thierry Henry és az ausztrál Tim Cahill is.

A Videoton számára a felkészülés hétfőn kezdődik, a külföldiek kedden csatlakoznak a kerethez, és szerdán már indul is a csapat a spanyolországi edzőtáborba…

Olvasói sztorik