NB I

Okos, türelmes, taktikus játék

A Haladás 2-1-re nyert az Eger ellen az OTP Bank Liga 16. fordulójában, Angyalföldön.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 16. forduló
Egri FC – Szombathelyi Haladás 1-2 (0-0)
Illovszky Stadion, 200 néző. Játékvezető: Fábián
Eger: Brljak – Balog Zs., Kovács G., Stanislaw, Mecsinovics – Albert Á., Cs. Pavicsevics (Horváth Z., 58.), Kabele (Piller, 65.), Farkas Á. – Vujovics (Dobrics, 58.), Németh N. Edző: Simon Antal
Haladás: Rózsa – Schimmer, Devecseri, Fehér Z., Halmosi – Iszlai, Simon Á. (Németh M., a szünetben), Rajos – Radó (Jagodics M., 90.), Andorka, Ugrai (Kalász, 80.). Edző: Artner Tamás
Gólszerzők: Németh N. (83.), illetve Ugrai (53.), Andorka (57.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az első negyedórában gyakorlatilag semmi említésre méltó nem történt. Sokkal több a folytatásban sem… A 18. percben egy szombathelyi beadás után a hosszú oldalon berobbanó Radó András elől Kabele mentett szögletre az utolsó pillanatban. Tíz perccel később Schimmer Szabolcs ment el a jobb oldalon, majd az alapvonaltól visszagurított Radó elé, aki éles szögből, 12 méterről a kapu fölé lőtt. A 38. percben Vujovics kapott labdát a szombathelyi térfél közepén, és mivel nem támadták, kapura fordult, de 32 méterről fölé lőtt.

A szünet után jött a meccs legveszélyesebb egri helyzete: Kabele lőtt 14 méterről, centikkel a kapu bal oldala mellé. Az 53. percben megszerezte a vezetést a Haladás: Ugrai Roland cselezgetett a tizenhatos jobb oldalánál, majd lőtt. Brljak rajta volt a nem kifejezetten erős és középre tartó lövésen, Mecsinovics mégis megpróbálta kifejelni a labdát, ám ezzel becsapta a kapusát, akinek így már esélye sem volt hárítani (0-1). Négy perc kellett a szombathelyiek újabb góljához: Radó kapott a labdát a tizenhatoson belül, 14 méterről lőtt, de a labda megpattant egy védő fején, Andorka Péterhez került, aki mellel levette, majd az ötös jobb csücskétől a kapu jobb felső sarkába bombázott (0-2).

Kisvártatva Andorka nagy helyzete jelenthette volna a vasiak harmadik gólját, ám a ziccer kimaradt, ezután pedig átvette a kezdeményezést az Eger! A 84. percben megszületett a hevesiek szépítőgólja: Horváth Zoltán beleért egy beadásba, a labda a Schimmer mögül kibújó Németh Norbert elé került, ő pedig estében a hálóba passzolt (1-2). A 89. percben Radó remek passzát Kalász Milán lőtte óriási helyzetben a kapu mellé, így egygólos Haladás-siker született.

– Az első félidő alapozta meg a második felvonás sikerét és eredményes játékát a Haladás számára. Felmérték az ellenfél erejét és gyenge pontjait, és közben nem hibáztak – kezdte elemzését a Rangadó.hu szakértője, a Haladás és a Veszprém egykori kapusa, Andorka Gábor. – Mondanom sem kell, milyen fontos mérkőzés volt ez, nem lehetett fejjel a falnak menni. Okos, türelmes, taktikus játékkal, az utolsó negyedóra kivételével magabiztosan tudta hozni a meccset a szombathelyi csapat. A kiinduláshoz egy érdekesség: a tavaszi első fordulót november végén játszotta a csapat az Eger otthonában, Budapesten… A Haladás esélyt sem adott ellenfelének, türelmesen kivárta a lehetőségeket, és élt is azokkal. A mérkőzés összképe alapján az érettebb, taktikusabb játékot bemutató csapat győzött. Tetszett Németh Márió produkciója, lendületet hozott a játékba, és Ugrai Roland egyéni akciója, átlövése is fontos momentum volt. Nem tartozik szorosan ide, de a klub erejét mutatja, és azt, hogy mire lehet építeni: öt olyan ember futballozik manapság a csapatban, akinek az édesapja is a Haladásban játszott: Jagodics Márk, Halmosi Péter, Mursits Roland, Nagy Gábor és Andorka Péter. Mindenki magyar, és a többség szombathelyi, vagy helyi kötődésű. És még egy adat: hat olyan játékos hiányzott most, aki hellyel-közzel sztenderd kezdő, de ez a szerkezetben és a játékban nem látszott. Le a kalappal! És megvan a „régi” center is… Ez a siker megalapozta a nyugodt téli felkészülést, de addig még van egy meccs, amelyen felszabadultan, jó hangulatban lehet játszani a listavezető ETO ellen.

Olvasói sztorik