NB I

Stratégiából letargia

Az OTP Bank Liga 16. fordulójának péntek délutáni meccsén: Kaposvári Rákóczi – MTK 0-0.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 16. forduló
Kaposvári Rákóczi – MTK 0-0
Kaposvár, 2500 néző. Játékvezető: Farkas Á.
Kaposvár: Hajdúch – Okuka (Vrucina, 34.), Bank, Kovács O., Jánvári – Szafarics – Pavlovics, Horváth T., Pedro (Zámbó, 87.) – Oláh L. (Haruna, 77.), Balázs B. Edző: Prukner László
MTK: Hegedűs L. – Poór, Vukmir, Kelemen, Hidvégi – Könyves (Bese, 80.), Zsidai, Kanta J., Vadnai, Csiki (Pölöskei Zs., 92.) – Tischler (Balajti, 63.). Edző: Garami József

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Kaposvár nagyszerű formába lendült az őszi idény utolsó harmadára. A legutóbbi hat forduló eredményeiből összeállított speciális táblázaton az első helyet foglalja el. Ugyanakkor a fővárosiak teljesítményére sem lehet panasz: a legutóbbi hat fordulóban tíz pontot szereztek, s ez a negyedik legjobb eredmény.

Az MTK ezúttal is több játékost nélkülözött: Rafa Wolfe öt sárga lap, Kálnoki Kis Dávid és Nikházi Márk pedig sérülés miatt nem játszhatott, az olasz cserekapus, Groppioni bokája pedig kificamodott. A kaposvári együttesben a térdsérüléssel bajlódó Major Ádám mellett a felépülőfélben lévő Waltner Róbert, Hegedűs Dávid és Posza Zsolt játékára nem számíthatott a szakvezetés.

Bátran, lendületesen kezdtek a somogyiak, és nagyon hamar mezőnyfölénybe kerültek. Tudatosan és pontosan futballoztak a hazaiak, de az MTK kisvártatva kijött a szorításból, és szögletekig is eljutott. Távoli lövésekkel kísérletezett mindkét együttes, de a kapusok magabiztosan hárítottak, így különösebb izgalmak nélkül peregtek a percek, nem találtak fogást egymáson a csapatok. Ahogy szűk egy hete a Ferencváros, úgy most a másik fővárosi ellenfél játékára, taktikájára is jól felkészült Prukner László, a Rákóczi edzője. A hazaiak rögtön visszatámadtak a labdavesztések után, ezért az MTK nem tudta a megszokott kombinatív játékát produkálni. Egyik oldalon sem alakult ki minőségi játék, inkább csak küzdelem.

A második félidő elején sem kaptak szívrohamot a nagy izgalmaktól a nézők, aztán némileg felpörgött a játék. Az 55. percben Vrucina lőtt a szélről, kilenc méterről, de Hegedüs Lajos bravúrral fogta sarokra tartó labdát. Négy perccel később az MTK szöglete után a berobbanó Kelemen Dávid fejelt hat méterről, de Lubos Hajdúch nagy bravúrral ütötte ki a gólvonalról a labdát. Később még Pavlovicsnak is volt egy próbálkozása, de ő sem járt sikerrel. A folytatásra is a darálás volt jellemző, mindkét együttes hajtott a győzelemért, de gólt egyik sem szerzett. A végére az iram is csökkent, így stratégiából letargia lett.

– Jó iramú mérkőzés volt, amelyen mindkét csapat jól megszervezte a védekezését, és ez a része működött is – mondta a Rangadó.hu szakértője, Palaczki János, a kaposvári U19-csapat edzője, aki a helyszínen tekintette meg a találkozót. – Szervezett játékot nyújtottak a felek a mély talajú pályán, de előrefelé egyikük sem tudott a másik fölé kerekedni. Lezárták a területeket, az edzők szemmel láthatóan alaposan felkészültek a riválisuk harcmodorából, ez látszott is játékon. Nagy taktikai csata volt, amit mindkét együttes jól oldott meg, de ez az előrejáték rovására ment.

Olvasói sztorik