NB I

Baráti előkészítések

Ezúttal Horváth Tamás adta a gólpasszt, és Balázs Benjamin lőtte a győztes gólt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Rövid időn belül második idegenbeli bravúrját hajtotta végre a Kaposvár. Az OTP Bank Liga 12. fordulójában, Diósgyőrben nyert 1-0-ra a Rákóczi, legutóbb pedig Pakson diadalmaskodott 2-1-re. Mindkét sikerben döntő érdemeket szerzett Balázs Benjámin, aki előbb gólpasszal, utóbb pedig győztes góllal segített csapatán. A fiatal középpályás a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, idegenben kicsit felszabadultabban tudnak játszani, mint a hazai találkozókon.

– A meccs elején mi birtokoltuk többet a labdát, aztán a Paks egy szép akcióból vezetést szerzett a félidő végén – mesélte a legutóbbi bajnokiról Balázs Benjamin. – A térfélcsere után aztán annyira jól kaptuk el az iramot, hogy gyorsan sikerült fordítanunk. Nagyon örülök a gólomnak, remek labdát kaptam Horváth Tamástól.

– Diósgyőrben viszont pont fordított volt a koreográfia, ott az ön passzából szerzett gólt Horváth Tamás. Sokat számít, hogy régóta együtt játszanak?
– Valóban, Tamással már nyolc-kilencéves korunk óta ismerjük egymást, együtt kezdtünk el futballozni még a Lurkóban. Természetesen a pályán kívül is jól kijövünk, és úgy látszik, ezt a baráti viszonyt a mérkőzéseken is kamatoztatni tudjuk.

– Az utóbbi időben idegenben jobban szerepelnek!
– Kicsit mintha vendégként tehermentesebb lenne a gárda. A diósgyőri meccsen is rengeteg helyzetünk volt, és Pakson is jól játszottunk. Jó lenne otthon is ilyen felszabadultan játszani, persze nem könnyű, hiszen nagyobbak az elvárások, ha nem előre passzolunk, akkor már jönnek a negatív megnyilvánulások. Azonban a lényeg, hogy most talán kicsit elkapta a fonalat a csapat. Nincsenek klikkek, széthúzások a csapaton belül, talán ezért is vagyunk mostanság ilyen eredményesek.

– A nagyon belelendült FTC-t fogadják vasárnap. Mire számít?
– Ez a találkozó különösképpen a mesterünknek, Prukner Lászlónak lehet pikáns, hiszen ő volt a Fradi edzője. Persze egy Ferencváros elleni mérkőzést mi, játékosok is izgatottabban várunk. Több néző, jó hangulat. Azon leszünk, hogy itthon tartsuk a három pontot.

Olvasói sztorik