NB I

Fradi: Nincs pénz, nincs foci

Pénzügyi gondok miatt maradt el az edzés a Ferencvárosnál?!

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Blikk információja szerint a játékosok csütörtök délelőttig nem kapták meg szeptemberi és októberi fizetésüket. A napilap úgy értesült, hogy a vezetőség november 15-ig kért haladékot, s megígérte a keret tagjainak, hogy rendezi a bérek átutalását. Amikor az NB I-ben jelenleg hatodik helyen álló zöld-fehérek vezetőedzője, a holland Ricardo Moniz értesült a csúszásról, azonnal cselekedett: hazaküldte a focistákat, felmentve őket a csütörtöki tréning alól. Természetesen a döntésről tájékoztatta a futballszakosztály irányítóit, s jelezte, amíg nincs rendezve a tartozás, nem lehet érdemi munkát végezni.

S, hogy mekkora összegről van szó? Minden valószínűség szerint több tízmillió forintról, de a Blikk úgy értesült, hogy Moniz lépése után a vezetőség csütörtökön délután már elkezdte a törlesztést.

Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója elismerte, hogy csúsztak a fizetések.

– Aki vezetett már céget, tisztában lehet vele, hogy átmeneti likviditási nehézségek a legnagyobb gazdasági társaságoknál is előfordulhatnak – nyilatkozta Orosz Pál. – Valóban, háromhetes csúszás volt a kifizetések szokásos időpontjához képest, erről a játékosokat időben tájékoztattuk. Lehetőségeinkhez mérten mindent igyekeztünk megtenni, így játékosaink és a szakmai stáb valamennyi tagja részére százezer forintot elutaltunk, és minden prémiumot időben és maradéktalanul kifizettünk. Olyannyira igaz ez, hogy a Debrecen elleni győzelemért járó pontpénzt a tegnapi nap délelőttjén át is vették a futballisták és a stáb tagjai. Megjegyzem, Ricardo Monizzal szemben semmilyen fennálló elmaradásunk nincs, hiszen ő időben megkapta a teljes bérét, a prémiumok mellett. Hangsúlyozom, az előző vezetéstől örökölt hatalmas adósság ellenére korábban még nem történt csúszás a bérek kifizetésében. Az elmúlt hetekben keményen dolgoztunk azon, hogy előteremtsük a csapat fennmaradó bérét, amely a tegnapi napon sikerült, így még délután el is utaltuk azt.

Józsi György, az FTC csapatkapitánya elmondta, csütörtök délután megkapták egyhavi pénzüket.

– Csapatkapitányként tájékoztatott a vezetőség, hogy néhány hetes csúszás várható a bérek kifizetésében, amelyet a csapat elfogadott – mondta Józsi György. – A tegnapi napon átutalásra került az elmaradt fizetésünk és a most esedékes juttatást a jövő hét folyamán kapjuk. A prémiumokat mindig időben kézhez kaptuk. A csapat egységes, folytatjuk a megkezdett munkát.

Olvasói sztorik