NB I

Egy védelmi rövidzárlat döntött

A Videoton elleni bajnokin elvesztette veretlenségét a Haladás az OTP Bank Liga 5. fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 5. forduló
Videoton FC – Szombathelyi Haladás 2-1 (0-0)
Székesfehérvár, 2500 néző. Játékvezető Andó-Szabó
Videoton FC: M. Bozovics – Brachi (Szolnoki, 56.), Szekeres A., Vinicius, Hector – Tóth B. (Sándor Gy., 73.) – Gyurcsó, Renato Neto, U. Nikolics – Haraszti (N. Nikolics, 64.), Kovács I. Edző: Paolo Sousa
Haladás: Rózsa – Schimmer, Guzmics (Jagodics M., 60.), Korolovszky (Kalász, 74.), Fehér Z. – Búrány (Kulcsár K., 79.), Iszlai – Radó, Nagy G., Halmosi – Andorka. Edző: Artner Tamás
Gólszerzők: Gyurcsó (61., 64.), illetve Andorka (80.)
Kiállítva: Szolnoki (76.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az OTP Bank Liga ötödik fordulójának zárómérkőzésén a Videoton fogadta a Haladást. A szombathelyiek a négy forduló alatt nyolc, a székesfehérváriak hét pontot gyűjtöttek, amellyel a két csapat a hatodik, illetve hetedik pozíciót foglalta el a tabellán.

Az első játékrészt a hazaiak kezdték aktívabban, a Videoton játéka dominált, több helyzetet is kialakítottak, de az utolsó passzokba, befejezésekbe rendre hiba csúszott. A szombathelyiek fegyelmezetten védekeztek, és a félidő közepére sikerült kijönniük a fehérváriak szorításából. A játék képe kiegyenlítettebbé vált, a Haladás jól tartotta magát a meddő mezőnyfölényt kialakító hazaiakkal szemben. A félidő végéig komoly helyzetet így már egyik csapat sem alakított ki, 0-0-val vonultak szünetre a csapatok.

A második félidőben változott a játék képe, a Videoton kissé visszahúzódott, többet birtokolta a labdát a Haladás, azonban a kapuk továbbra sem forogtak komoly veszélyben. A hatvanadik percben aztán a semmiből szerezte meg a vezetést a házigazda. Kovács István nagyon könnyen futotta le a csereként beállt Jagodicsot, lövését ugyan bravúrral védte Rózsa Dániel, de a kipattanót Gyurcsó Ádám a hálóba pofozta. Nem kellett sokat várni Gyurcsó második góljára sem; két perccel később ismét a baloldalon lett aktív a hazai csapat, most Haraszti Zsolt labdája jutott el a támadóhoz, aki könnyedén duplázta meg előnyüket.

A gól után visszavett a tempóból a Videoton, többet járt a labda szombathelyi lábakon. Negyedórával a vége előtt aztán emberelőnybe kerültek a vendégek, Szolnoki Roland egy elkésett becsúszás után kapott piros lapot. Hamar gólra is váltotta fölényét a Haladás, Radó András pazar beadását Andorka Péter értékesítette. A végén teljesen beszorultak a hazaiak, lett volna lehetősége egyenlíteni a Haladásnak, de ez nem sikerült, így a Videoton három ponttal gazdagodott, és tartja a lépést az élmezőnnyel.

A mérkőzést a Rangadó.hu állandó szakértőjével, Tiber Lászlóval elemeztük. A szakember nem volt túl jó véleménnyel egykori csapatáról, szerinte nem küzdöttek eléggé a játékosok a győzelemért.

– Szerény produkciót láthatott a közönség, nagyon nehéz volt áthangolódni a hétközi kupamérkőzés után erre a találkozóra – értékelte a látottakat a Videoton és a Siófok egykori legendás játékosa. – Úgy éreztem, nem akartak megszakadni a Videoton játékosai a mai győzelemért. A hazaiaknak sikerült ugyan a mérkőzés egyes periódusaiban mezőnyfölényt kialakítaniuk, de a támadójáték akadozott, emiatt sokáig nem sikerült a gólszerzés. Nem igazán értem, hogy miért kell ennyire pihentetni a játékosokat, a heti két meccset szerintem bírná a csapat. Hosszútávon ez nem lesz kifizetődő, ezzel a teljesítménnyel nehéz lesz a bajnoki címért küzdeni, ha sikerül az Európa Liga főtáblára jutás.

A két fehérvári gólt egy védelmi rövidzárlat okozta a Haladásnál: a frissen beállt fiatal védő, Jagodics Márk nehezen vette fel a mérkőzés tempóját, három percen belül kétszer is az ő oldalán törték át a vendégek védelmét Kovácsék.

– Nem szabad Jagodicsra hárítani a felelősséget! Fiatal, tehetséges játékos, nem véletlen, hogy eljutott odáig, hogy pályára léphet egy NB I-es bajnokin – vélekedett a Haladás fiatal védőjéről Tiber László. – Fel kell hívni a figyelmét a hibákra, el kell mondani, meg kell mutatni neki, hogy ezeket hogyan tudja legközelebb kiküszöbölni. Semmiképpen sem szabad engedni, hogy emiatt elveszítse az önbizalmát. Ügyes játékos, mondom, nem véletlen, hogy egy első osztályú találkozón számítanak rá.

Olvasói sztorik