NB I

Két vasárnapi rangadó a fővárosban

Az OTP Bank Liga második fordulójában a Honvéd és az Újpest is hazai környezetben játszik rangadót, méghozzá mindkét fővárosi csapat vasárnap lép pályára.

Kapcsolódó cikkek

Fogadj pénz nélkül a londoni olimpia eseményeire, és nyerd meg a legújabb iPhone-t a Rangadó.hu Facebook játékán!

A legutóbbi szezonban ezüstérmes Videoton az Újpesttel csap össze. A két csapat eddig 91 alkalommal találkozott egymással, 37 újpesti győzelem, 20 döntetlen, valamint 34 fehérvári siker született. Az előző idényben mindkét összecsapást a Videoton nyerte, előbb Székesfehérváron 3-0-ra, majd a Szusza Ferenc Stadionban 2-0-ra. Mindkét együttes rosszul kezdte az idényt, az Újpest 2-1-es vereséget szenvedett a Diósgyőr vendégeként, míg a Videoton otthon csak 1-1-es döntetlent játszott a Pápával.

A címvédő Debrecen – amely a 2010–2011-es idény utolsó fordulójában kapott ki legutóbb a hazai pontvadászatban – a Kaposvár vendége lesz. Bár a hajdúságiak próbálták elcserélni a pályaválasztói jogot, hogy ne kelljen ismét utazniuk, de ebbe a somogyiak nem mentek bele. Kondás Elemér vezetőedző együttese jó formában várja az összecsapást, szerdán 1-1-es döntetlent játszott a Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójának első mérkőzésén, a fehérorosz BATE Boriszov vendégeként.

A DVSC otthonában a nyitófordulóban 4-1-es vereséget szenvedő, a legutóbbi idényben bronzérmes Győr a Haladás ellen javíthat, amely az újonc Eger együttesét győzte le 4-2-re az első körben.

A szezont egy Kecskemét elleni 1-1-es döntetlennel kezdő Ferencváros a Pécs otthonában, ahol várhatóan nehéz dolga lesz, Supka Attila együttese ugyanis az első fordulóban 3-2-re nyert Pakson – áll az MTI előzetesében.

OTP Bank Liga, 2. forduló

Augusztus 3. péntek
Lombard Pápa Termál FC – MVM Paks, 17 óra
Egri FC – FGSZ Siófok, 19 óra (Fáy utca)
Augusztus 4. szombat
Kaposvári Rákóczi FC – Debreceni VSC-TEVA, 17 óra
Győri ETO FC – Haladás Sopron Bank, 19 óra
Pécsi MFC-Matias – Ferencvárosi TC, 20:45
Augusztus 5. vasárnap
Újpest FC – Videoton FC, 15:30
Kecskeméti TE-Phoenix Mecano – MTK, 17 óra
Budapest Honvéd FC – Diósgyőri VTK, 18:30

Olvasói sztorik