Hírek

Visszatekintő az első fordulóra

A tavalyi első forduló óta csak a Debrecen nevével kezdődik az NB I tabellája. Elindult a 2012–2013-as bajnokság.

Fogadj pénz nélkül a londoni olimpia eseményeire, és nyerd meg a legújabb iPhone-t a Rangadó.hu Facebook játékán!

Gólok

Az első fordulóban 28 gól született, azaz 3,5-ös gólátlagot jegyezhettünk fel. Két csapat rúgott négy gólt (DVSC és Haladás), míg a Siófok volt az egyetlen, amelyik nem talált a kapuba. A legtöbb találat Szombathelyen esett (6), míg Siófokon csak egy gól született. A góllövőlista élén a debreceni Ibrahima Sidibe (2) áll.

Az OTP Bank Liga első fordulójának félidei mérkőzése döntetlennel ért végét: 14 gól született mindkét játékrészben.

A legtöbb gól az első félidőben Debrecenben esett (5), míg a fordulás után Szombathely volt a leggólgazdagabb (szintén 5 gól).

Péntek, szombat, vasárnap vs. 1, X, 2

Az első fordulóban négy pályán győztek az otthonjátszók, két helyen döntetlen született, míg két pályán a vendégek örülhettek a három pontnak. Pénteken két meccsen 9 gólt esett (4,5-es átlag), szombaton három meccsen 12 (4-es átlag), míg vasárnap három találkozón 7 gól volt (2,33-as átlag).

Lapok

Összesen 35-ször nyúltak a zsebükbe a bírók sárga lapért az első fordulóban (átlag: 4,38), ami nem is olyan rossz. Négy piros lap is előkerült a nyolc meccsen: egy-egy egri, újpesti, kecskeméti és ferencvárosi mehetett előbb zuhanyozni.

A lapok számát tekintve a legdurvább a Videoton–Pápa meccs volt (7 sárgával, 3-4 arányban), míg a Hidegkuti-stadionban csak két sárga került elő (0-2).

Az MTK tehát még nem kapott lapot, viszont a Honvéd és a Pápa már négy sárgát is beszedett, a legtöbb fekete pontja azonban a Kecskemétnek van a három sárga lap és egy piros miatt.

Büntetők

Három tizenegyest ítéltek a játékvezetők ebben a körben. Kettőt Szombathelyen, mindkettőt a Haladás javára: Iszlai és Andorka sem hibázott. A harmadik büntetőt a Győr rúghatta, ám Trajkovics hibázott.

Olvasói sztorik