NB I

Debrecen–Győr rangadó a nyitófordulóban

Pénteken kezdődik az OTP Bank Liga 2012–2013-as szezonja!

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az első fordulóban rögtön rangadót is rendeznek, ugyanis a címvédő Debrecen a legutóbbi idényben bronzérmes Győrt látja vendégül – áll az MTI előzetesében.

A hajdúságiak kedden az albán Skenderbeu 3-0-s legyőzésével bejutottak a Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójába, így jó hangulatban várhatják a szombati összecsapást. A találkozó esélyese a Debrecen, amely veretlenül zárta az előző idényt, bajnoki meccsen legutóbb még a 2010–2011-es szezon utolsó fordulójában, a Haladástól kapott ki.

A szezon nyitómérkőzésére Szombathelyen kerül sor, pénteken: a Haladás az újonc Eger együttesét látja vendégül. A vasi alakulat szintén remek sorozatot tudhat maga mögött, ugyanis hazai pályán tavaly novemberben – éppen a Debrecentől – szenvedett legutóbb vereséget.

A másik pénteki összecsapáson az elmúlt idényben rendkívül gyengén szereplő, 13. helyen záró Újpest a Diósgyőrhöz látogat, amely főként hazai környezetben veszélyes ellenfeleire. Mindkét csapatot új vezetőedző készíti fel, Diósgyőrben Sisa Tibor, Újpesten pedig a belga Jos Daerden ül a kispadon.

Az Európa Liga-selejtezőben érdekelt csapatok közül a Videotonnak – amelyre a Slovan Bratislava vár az EL csütörtöki visszavágóján – hazai környezetben szinte kötelező a három pont megszerzése a Pápával szemben, míg a Budapest Honvéd – amely az Anzsi Mahacskalát fogadja a Bozsik Stadionban az EL-ben – a Siófok vendége lesz.

Az egyéves másodosztályú kitérőt követően ismét a legjobbak között szereplő MTK a Kaposvárt fogadja vasárnap, a Hidegkuti-stadionban.

OTP Bank Liga, 1. forduló

Július 27. péntek
Szombathelyi Haladás – Egri FC, 17 óra. Játékvezető: Berger
Diósgyőri VTK – Újpest FC, 19 óra. Játékvezető: Németh Á.
Július 28. szombat
MVM Paks – Pécsi MFC-Matias, 17 óra. Játékvezető: Becséri
Debreceni VSC-TEVA – Győri ETO FC, 19 óra. Játékvezető: Kassai
Ferencvárosi TC – Kecskeméti TE-Phoenix Mecano, 20:45, Játékvezető: Szabó Zs.
Július 29. vasárnap
MTK – Kaposvári Rákóczi FC, 15:30. Játékvezető: Veizer
FGSZ Siófok – Budapest Honvéd FC, 17 óra. Játékvezető: Szilasi
Videoton FC – Lombard Pápa Termál FC, 18:30. Játékvezető: Radványi

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik