NB I

Eredményes futballt építenének Kaposváron

Stabil NB I-es csapat kialakítása és eredményes utánpótlás-nevelés a cél Kaposváron.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A somogyi megyeszékhelyen a remények szerint hamarosan egy vadonatúj sportközpont is épül – írja az MTI.

Az OTP Bank Liga tízedik helyén végző Rákóczi vezetői a tervekről és a célokról tartottak sajtótájékoztatót Szita Károly polgármester részvételével. Elhangzott: az olimpiai bajnok Bene Ferencről elnevezett akadémián már készül az új centerpálya, valamint egy műfüves tesztpálya, de a klubvezetők nem elégednek meg ennyivel.

– Egy jelenleg iparterületként funkcionáló pályát szeretnénk megvásárolni a TAO-források segítségével, és ott egy ugyanolyan sportközpontot kialakítani, ami már a város másik részén, a Cseri úton megvalósult, illetve napjainkban felújítás alatt áll – jelentette be Horváth Miklós egyesületi elnök, hozzátéve: a város egy kollégiumot is az akadémia rendelkezésére bocsát, illetve a korszerű, minden igényt kielégítő orvosi háttér megteremtésén is fáradoznak.

A kaposvári egyike az ország hat elit futballakadémiájának, és a jövőben is szeretné megőrizni a helyét az élvonalban. A somogyiak tavaly 200 millió forintot kaptak a Magyar Labdarúgó Szövetségtől, emellett 120 millió forintot nyertek a TAO-pályázaton, és az idén is bízhatnak a nagy összegű támogatásban.

– Kaposváron mindig szerethető csapatok voltak – fogalmazott Szita Károly. – A mostani is egy szerethető csapat, és büszkeséggel tölt el bennünket, hogy az utánpótlás-nevelésünk olyan, hogy a magyar NB I-nek 23 játékost adtunk az elmúlt években, például az NB I legjobbjának választott Szakály Péter is Kaposvárról szerződött Debrecenbe.

A Rákóczi a nyáron immár a kilencedik idényét kezdheti meg az élvonalban, de még kérdés, hogy ki lesz a csapat vezetőedzője a távozó Sisa Tibor helyett.