NB I

A szép tavasz peches zárása

A Kecskemét 2-0-ra győzött a Siófok otthonában az OTP Bank Liga 30., utolsó fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 30. (utolsó) forduló
FGSZ Siófok – Kecskeméti TE 0-2 (0-1)
Siófok, 1000 néző. Játékvezető: Kassai
Siófok: Ribánszki – Mogyorósi (Kiss Zs., 82.), Nyári T., Lengyel, Fejes – Haraszti, Eugene, Kecskés (Kanta Sz., 41.), Pál Sz. – Melczer (Fehér Zs., 76.) – Simon A. Edző: Horváth Károly
Kecskemét: Antal B. (Németh G., 53.) – Koszó, Balogh B., Varga R., Forró – Szavics, Csukics – Bori, Hegedűs (Tölgyesi, 59.), Bertus (Máté, 82.) – Lencse. Edző: Török László, Szabó István
Gólszerzők: Lencse (tizenegyesből 46.), Bertus (68.)
Kiállítva: Lengyel (45.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A kecskemétiek a negyedik helyért, a siófokiak pedig idénybeli nyolcadik hazai győzelmükért, illetve a nyolcadik hely megszerzéséért léptek pályára. Az első félidő vendégfölénnyel telt, helyzetekben és labdabirtoklásban is a Kecskemét volt jobb, igaz, gólt nem rúgott volna, ha a félidő utolsó percében Lengyel Dániel nem szabálytalankodik Lencse Lászlóval szemben a tizenhatoson belül, gól-, illetve emberhátrányba hozva ezzel együttesét.

A második játékrészben a vendégek újabb találatukkal el is döntötték a találkozót, igaz, olykor a házigazdák is eljutottak Németh Gábor kapujáig, ám két kapufánál többre nem futotta erejükből.

Az alföldiek az Európa Liga-indulást jelentő negyedik hely megszerzéséért küzdöttek, ám hiába nyertek, a forduló előtt egypontos előnnyel negyedik Honvéd szintén győzött, így a kecskemétieknek meg kellett elégedniük az ötödik hellyel.

– Partiban voltunk a Kecskeméttel az első félidőben, voltak helyzeteink, de a Kecskemétnek is, tehát kiegyenlített volt a játék – mesélte a Rangadó.hu szakértője, Egerszegi Tamás, a Siófok öt sárga lap miatt eltiltott játékosa. – Beszéltem Lengyel Dániellel, aki elmondta, kicsit sem ért hozzá Lencséhez, a bíró mégis így döntött… Kétes szituáció volt. Ennek ellenére a második félidőben is volt két kapufánk, de mezőnyfölényben játszott a Kecskemét. Sajnos nem sikerült győzelemmel búcsúztatnunk a szezont, de ne legyünk elégedetlenek, hiszen letettük az asztalra, amit elvártak tőlünk, nem estünk ki, sőt kilencedikek lettünk.

Olvasói sztorik