NB I

Sokat játszott és fejlődött

Egerszegi Tamás télen egyetlen nap alatt a Balaton-parton találta magát, de nem bánta meg!

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Február elején Újpestről a Siófok csapatához került kölcsönbe Egerszegi Tamás. „Erre a megállapodásra a játékos fejlődése miatt volt szükség, és úgy tűnik, hogy most ez a legjobb döntés Tamás számára. A Siófokban megkaphatja azt a lehetőséget, amely a folyamatos fejlődéséhez szükséges” – nyilatkozta az akkori vezetőedző, Zoran Szpisljak.

Annak idején sokan csodálkoztak ezen az indokláson, hiszen a húszéves középpályás az őszi időszakban egyáltalán nem a kispadon koptatta a liláknál, a 17 meccsből 11 alkalommal kezdő volt, tehát szinte alapembernek számított. A hirtelen váltás ellenére tavasszal is jól futballozott, és kiegyensúlyozott teljesítményével hozzájárult a Siófok biztos bennmaradásához. Az már csak a hab a tortán, hogy a balatoni együttes az Újpestet és a Ferencvárost is megelőzi a tabellán!

– Nagyon szép időt töltöttem Siófokon, a fejlődésemnek sokat használt. Innentől kezdve nem rajtam múlik, mi lesz a sorsom. Még nem tudom, hogy visszavárnak-e Újpesten, a tulajdonossal egyeztetnünk kell – mondta a Rangadó.hu érdeklődésére Egerszegi Tamás. – Változó volt, hogy ott játszottam-e, eleinte többet, a vége felé viszont már egyáltalán nem. A váltás hirtelen jött, gyakorlatilag egy nap alatt Siófokon találtam magam. Azt kellett figyelembe vennem, hogy itt tényleg sokat játszhatok. Nagyon örülök, hogy nem kell tartanunk a kieséstől, hiszen már a nyolcadik hely is elérhető számunkra, az Újpestet és a Fradit is megelőzzük!

Egerszegi Tamás a Siófok szezonzáró, Kecskemét elleni bajnokiján nem léphet pályára öt sárgalapja miatt, ennek ellenére még nem ért véget számára az idény, hiszen az U21-válogatott oszlopos tagjaként jövő hétfőn edzőtáborba vonul, és a Törökország elleni Európa-bajnoki selejtezőre készül.

Olvasói sztorik