NB I

Három a vasi igazság

Rózsa Dániel és Gőcze Gergő után újabb fiatal, tehetséges kapus, Mursits Roland kapott lehetőséget a Haladásnál.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Ahogyan a mezszáma is mutatja, Mursits Roland 91-ben született, nem nyeretlen kétévesről van tehát szó. A felnőtt mezőnyben túl van már 57 NB III-as találkozón és hét Ligakupa-meccsen, az NB I-es bemutatkozás mégis más, pláne hazai pályán, ötezer néző előtt! Ő volt néhány hét alatt a harmadik, aki a szombathelyi együtt hálóját őrizhette az élvonalban, sok más riválissal ellentétben a Haladásnál nem a rossz forma, vagy a sérülések miatt volt kétszer is kapusváltás, hanem azért, mert a tehetséges fiatalok rászolgáltak a bizalomra, s kiérdemelték a lehetőséget.

Gőcze Gergő bemutatkozása emlékezetes volt, hiszen a csapat 5-0-ra kiütötte a Paksot. Ha lehet, Mursits Roland premierje még inkább felejthetetlenre sikeredett, mivel a Diósgyőr elleni találkozó harmadik percében kapott egy akkor bombagólt, amellyel senki emberfia nem tudott volna mit kezdeni. Ez azonban nem szegte kedvét, a folytatásban remek teljesítménnyel járult hozzá a győzelemhez.

– Olyan volt, amilyennek elképzelte?
– Ilyesmire számítottam, tudtam, hogy sok néző lesz. A legmeglepőbb az volt, hogy néha a saját hangomat nem hallottam! Egy NB III-as meccs ehhez képest teljesen más, hiszen ott általában húsz néző van, a családtagok. De próbáltam alkalmazkodni – mesélte a Rangadó.hu megkeresésére a 21 éves Mursits Roland.

– A harmadik percben Takács Péter bombagólja is meglepő lehetett…
– Hát, nem volt jó érzés! Az első NB I-es labdaérintésem az volt, amikor kiszedtem a hálóból a labdát a gól után… De rögtön az ellenfél kapusa, Rakaczki Bence példája jutott eszembe, hiszen a Honvéd ellen ő is ugyanígy járt, de végül a meccs embere lett. A második félidőben volt két ziccere is a Diósgyőrnek, és úgy érzem, Bacsa Patrik lövésénél nagyot védtem. Örülök, hogy hozzájárulhattam a győzelemhez, ez a dolgom, természetes megteszek mindent a csapat sikeréért.

– Gőcze Gergő két meccset kapott, önnek ez volt az első. Debrecenben ki kap lehetőséget?
– A bajnokcsapat otthonában Rózsa Dani véd, egy hónappal ezelőtt megbeszéltük, hogy ez jár neki. Számunkra most az a legfontosabb, hogy a második csapat felkerüljön az NB III-ból, és a következő szezonban tudjunk felváltva védeni Gergővel, a másodosztályban. Nem tudom, ki véd a Csákvár ellen, de ez lényegtelen is, a legfőbb cél a győzelem. Utána még lesz egy fontos meccsünk Hévízen, és ha az is megvan, lehet ünnepelni!

– Három fiatal, tehetséges kapus egy csapatnál. Mi lesz ebből?
– A későbbiekben szeretnék Szombathelyen stabilan NB I-es kapus lenni, de ha lépni kell, akkor a legjobb döntést akarom meghozni. Márpedig van egy-két csapat az élvonalban, ahol kapusproblémák vannak, vagy lesznek kiöregedés miatt.

– Egy szombathelyi kapus számára lehet más példakép, mint Király Gábor?
– Ebben van logikai összefüggés, de én nem nagyon kerestem példaképeket magamnak. Persze, vannak kedvenceim, a magyarok között egyértelműen Király Gábor. Amit ő elért, az minden szombathelyi kisgyereknek példa és motiváció lehet.

Olvasói sztorik