NB I

Fehérvári érzés: nem lesz címvédés!

Úgy tűnik, már a székesfehérváriak sem bíznak a Videotonban...

Kapcsolódó cikkek

A bajnoki címvédő Videoton FC a Ferencváros otthonában 1-0-ra megnyert meccsel megszakított egy rossz sorozatot, ugyanis fél évig nem nyert bajnoki meccset idegenben. Igen ám, de aztán előbb hazai pályán vesztett 2-0-ra a Kecskeméttel szemben, majd 1-0-ra kikapott a Győri ETO FC otthonában, az OTP Bank Liga legutóbbi, 13. fordulójában, így hét év után most fordult elő ismét, hogy két egymást követő bajnoki meccsen rúgott gól nélkül vesztettek!

A Videoton legutóbb 2010-ben bukott el egymást követő két bajnokit, de akkor legalább tudott gólt szerezni a csapat, hiszen az MTK-tól elszenvedett 1-0 után a Debrecennel szemben 3-2-re maradt alul. Két egymást követő bajnokit pont és gól nélkül 2004 augusztusában zárt a székesfehérvári gárda, akkor a Ferencvárossal szembeni 0-1-et a DVSC elleni 0-3 követte!

A Videoton 13 forduló után hat győzelemmel, két döntetlennel és öt vereséggel a hatodik helyen áll. A fehérváriak 20 pontot gyűjtöttek, hátrányuk 13 pont az első helyezett Debrecennel szemben. Megnéztük, mi volt a helyzet az előző szezonban, 13 forduló után! Tavaly november elején a Videoton kilenc sikerrel, két egállal és két vereséggel a tabella első helyén állt, 29 pontja volt…

Már augusztusban eldőlt?

Augusztus végén, a hetedik fordulót követően készítettünk egy összeállítást, amelyben a székesfehérvári kluboz évtizedek óta közelálló forrásunk így vélekedett a Videoton akkori helyzetéről:

– Sousa egyébként szerintem nem tud akkorát hibázni, hogy a csapat ne végezzen a dobogón. A tizenegy-pontos hátrányt önmagában nem tartom behozhatatlannak, de a Debrecen és a Győr nem bukik annyit, hogy a Videotonnak összejöjjön a bajnoki címvédés. Nem lenne semmi gond, ha varázslatos játékkal menetelnének, és néha kikapnának. De nem erről van szó, hanem arról, hogy idegenben egyszerűen nem megy a csapatnak!

Már Fehérváron is elfogyott az optimizmus?
Teljesen érthető, hogy a riválisok szurkolói örömmel veszik tudomásul a bajnokcsapat botladozását, de Székesfehérváron eddig csak nagyon óvatosan kritizálták az együttes teljesítményét. Most azonban a Fejér megyei Hírlap odáig merészkedett, hogy „És hogyan tovább?” című cikkében leírta: ebből bizony aligha lesz címvédés…
– Sajnálatos módon az az ember érzése, hogy ebben a szezonban nem lesz címvédés, sőt a dobogós hely megszerzése is nehéz lesz. És akkor még nem beszéltünk a nemzetközi szereplést biztosító eredményről. Mert a jelenlegi helyzetben a Magyar Kupa-győzelemre bazírozni, hááát… Kőkemény szakmai kérdés a Vidi mostani keserves állapota.
Olvasói sztorik