Kiemelt hírek

Ünnepi ETO-bomba a Videotonnak!

Megint kikapott a Videoton! A bajnokcsapat az OTP Bank Liga 13. fordulójában a Győri ETO FC otthonában vesztett 1-0-ra.
OTP Bank Liga, 13. forduló
Győri ETO FC – Videoton FC 1-0 (1-0)
Győr, 5500 néző. Játékvezető: Andó-Szabó
Győr: Stevanovics – Takács Á., Djordjevics, Stanisics, Szabó O. – Pilibaitis – Trajkovics, Ji-Paraná (Tokody, 77.) – Dudás (Koltai, 80.), Ahjupera (Alekszidze, 74.), Dinjar. Vezetőedző: Csertői Aurél
Videoton: Tujvel – Brachi, Caneira, Vinicius, Oliveira – Gosztonyi (N. Nikolics, 77.), Mitrovics, Tóth B., Sándor Gy. (Walter, 66.), Elek Á. – Alves. Vezetőedző: Paulo Sousa
Gólszerzők: Dudás (12.)

Kellemetlen párás, szitáló ködös idő fogadta a csapatokat. Érdekesség, hogy Elek Ákos, Sándor György, Gosztonyi András és Tóth Balázs személyében négy magyar játékos is helyet kapott a bajnokcsapat kezdőjében, a hazaiaknál viszont csak három. Mostanában ez is nagy szó… Az utóbbi hetekben megszokott felállásból hiányzott Evandro Brandao és Walter Fernandez is. A hazaiaknál idén először volt kezdő Ahjupera, viszont kimaradt Alekszidze.

Változatos, jó iramú játékkal kezdődött a rangadó, de nagy helyzet a 12. percig nem volt. Igaz, akkor rögtön gól is született belőle! Ji-Parana hajszálpontos beadását Dudás Ádám nagyjából 15 méterről, kapásból a hálóba bombázta! A labda a felsőlécről vágódott a kapuba (1-0). A 18. percben Ji-Parana ugratta ki Dinjart, de a lövése megpattant egy védekező játékoson, és keresztben elsuhant a Videoton kapuja előtt. A szöglet után Pilibaitis alig csúsztatott a felsőléc fölé.

A harmincadik percben Mitrovics passzával Elek Ákos ziccerben léphetett ki, elvitte a labdát a védő és a kifutó kapus mellett is, de kisodródott, ezért a gyenge lövése elcsorgott a kapu előtt. A 43. percben Brachi bombázott kapura 35 méterről egy szabadrúgást, a labda lepattant Sztevanovics kapus előtt, így azt csak kiütni tudta. Egy perc múlva Pilibaitis lőtt távolról, Tujvel a léc fölé tornászta a labdát.

Hiába birtokolta többet a labdát a Videoton az első félidőben, csak egy-két helyzetet tudott kialakítani, így hátrányban volt a szünetben. Az ETO korán szerzett gólja meghatározta az első részben a játék képét.

A 47. percben Marco Caneira passzolt Alveshez, akitől zseniálisan kapta vissza a tizenhatoson belülre a labdát. A portugál védő azonban az ötöshöz érve jobbról rettenetesen a kapu fölé bombázta a labdát. Jó kezdett a fehérvári együttes a második felvonásban, az 54. percben Takács Ákos mentett az ETO kapuja előtt az utolsó pillanatban André Alves elől, majd Sztevanovicsnak kellett lábbal védenie egy szöglet után. A 63. percben Pilibaitis ugratta ki Dinjárt, a beadás után Dudás elől Vinícius mentett szögletre a kapu torkából. A 65. percben Ji-Paraná szögletét Tujvel öklözte ki, majd Takács adott be jobbról, Ahjupera megelőzte Tujvelt, de fölé ment a fejese.

A sérülés miatt lecserélt Ji-Paraná lábát az orvosi golfautó nekitolta a pálya melletti reklámtáblának, így a sérülése még súlyosabbá vált. A 93. Vinicius csúsztatott kapura, de a hárítás nem okozott gondot a győri kapusnak.

A második játékrész nagy küzdelmet hozott, amelyben kevés gólhelyzet adódott a csapatok előtt, végül a mérkőzés elején született góllal az ETO megszerezte a három pontot.

Olvasói sztorik