Magyar foci bajnokok ligája

„Ezúttal is jobbak voltunk az ellenfélnél az első félidőben, de a BL brutális tud lenni”

Hegedüs Róbert / MTI
Hegedüs Róbert / MTI

A Ferencváros kedd este 1-1-es döntetlent játszott az FC Midtjyllanddel, így 3-1-es összesítéssel kiesett a Bajnokok Ligája selejtezőiből.

A találkozót követően Pascal Jansen vezetőedző úgy fogalmazott, hogy a csapat így is megmutatta az erejét, mert Herningben és Budapesten is jobb volt az első félidőben. A BL-ben viszont minden hiba végzetes lehet.

Láthattuk, hogy tudunk jól játszani, ugyanis ahogy idegenben, úgy ezúttal is jobbak voltunk az ellenfélnél az első félidőben. Megmutattuk magunkat, hogy gyorsan tanulunk, de a BL brutális tud lenni, mert a legkisebb hiba is megbosszulja magát

– mondta a meccs után Jansen, de kiemelte Dibusz Dénest is, akinek fontos védései voltak az első fordulóban.

A kapus is elismerően nyilatkozott az első félidőről, sőt az első félóra szerinte minden várakozást felülmúlt.

„Nehéz este volt, a csapat mindent megtett a továbbjutásért. Az első félóra a várakozásokat is felülmúlta, szinte hiba nélkül játszottunk,  uraltuk a játékot, megszereztük a vezetést, ettől a dánok kicsit elbizonytalanodtak. Aztán a tempó és a fáradtság miatt jöttek a pontatlanságok, de még így is voltak komoly lehetőségek de nem tudtunk gólt szerezni. A második félidő erejét uraltuk, aztán jött ez a gól, utána meg már nem sikerült újabb gólt szerezni, az utolsó húsz percben kockázatot vállaltunk, ennek köszönhetően egy-egy labdavesztés után könnyen áthozták a középpályán a labdát és kerültek helyzetbe” – nyilatkozta Dibusz Dénes.

Botka Endre is ráerősített a korábban elhangzott értékelésekre.

„Jól kezdtük a meccset, benne volt a csapatban, hogy megrúgjuk a második gólt is. A második félidőt is jól kezdtük, helyzeteink voltak, aztán egy semmilyen helyzetből rúgtak egy gólt és ettől kicsit szétesett a dolog” – kezdte a szünetben beálló védő, majd így folytatta:

Az első meccsen ha csak egy gólt kapunk, akkor itt ma biztos hogy nyerni tudtunk volna, de úgy érzem ma is benne volt a csapatban hogy kettőt rúgjon, mert a a szurkolók nagy erőt adtak nekünk, nagyon szomorú vagyok. A végén mindent megtettünk, levittük a belső védőket, nem volt mit veszíteni, próbáltunk minden áron gólt szerezni, de nem jött össze. Ma olyan labdákat veszítettünk, amiket nem szabad.

Kiesése után a Ferencváros átkerült az Európa Liga selejtezőibe, ahol a KÍ Klaksvík, vagy a Borac Banja Luka együttese lesz az ellenfele.

Kapcsolódó
Hazai pályán sem nyert, nem jutott BL-csoportkörbe a Ferencváros
Egy gólt gyorsan lefaragott a Fradi, de a második félidőben gyorsan jött az egyenlítés.
Olvasói sztorik