Magyar foci

Közel állt a győzelemhez a Fradi a Premier League kilencedik helyezettje ellen

Fradi.hu
Fradi.hu

A magyar bajnok FTC felkészülési meccsen 2-2-es döntetlent ért el a Premier League előző idényében 9. helyen végzett West Ham United ellen.

A bolgár CSZKA Szófia elleni 1-1-es döntetlen és a horvát NK Istra elleni 3-1-es győzelem után a West Ham ellen, Kiztbühelben játszott találkozó volt a Fradi harmadik felkészülési meccse.

A Fradi új edzője, a holland Pascal Jansen a Varga Á. – Makreckis, Cissé, Raul Gustavo, RamírezAbu Fani, Maiga, KehindeTraoré, Pesic, Owusu kezdővel állt fel, vagyis az új szerzemények közül a brazil belső védő, Raul Gustavo kapott lehetőséget az első perctől.

A másik oldalon olyan játékosok szerepeltek a kezdőben, mint az 57-szeres lengyel válogatott Fabianski, a 11-szeres angol válogatott szabadrúgás-specialista, Ward-Prowse, vagy az Ajaxtól tavaly 43 millió euróért igazolt Kudus, aki a 2022-es vébén kétszer is betalált ghánai színekben.

A meccs első gólját a Fradi szerezte a 25. percben, Ramírez passzából Owusu talált be látványos mozdulattal a klubhonlap tudósítása szerint. Még a szünet előtt megérkezett a második Fradi-gól is, Makreckis indítása után Pesic volt eredményes.

Jansen nem cserélt a második félidő előtt, a West Hamnél viszont érkezett a 2021-ben az olaszokkal Eb-győztes Emerson, valamint a korábbi Liverpool-támadó, Ings is.

Utóbbi gyorsan letette a névjegyét, mert a 48. percben szabadrúgásból szépített.

A cseréket, köztük a most debütáló Kadyt bevető Fradinak megvoltak a lehetőségei, hogy visszaállítsa a kétgólos előnyét, a szintén a kispadról beszálló Gruber például a kapufát találta el. A meccs végül mégsem 2-1-gyel zárult, mert a marokkói belső védő, Aguerd a 90. percben megszerezte a 2023-ban Konferencia Liga-győztes West Ham második gólját.

Az FTC a 2024-2025-ös idény első tétmeccsét július 23-án vívja, amikor a BL-selejtező második fordulójában nagy valószínűséggel a walesi The New Saints lesz, amely az első fordulós párharcban 3-0-ra nyerte az első meccset a montenegrói Dedic ellen. A West Hamnek viszont csak augusztus közepére kell elérnie a csúcsformát, mert a bajnokságot csak akkor kezdi, az első fordulóban a tavalyi negyedik Aston Villát fogadja.

Olvasói sztorik