Magyar foci

A Fradi leigazolta a brazilt, aki két éve kibabrált vele a BL-selejtezőn

NICOLAS TUCAT / AFP
NICOLAS TUCAT / AFP

A bajnok Ferencváros labdarúgócsapata szerződtette a brazil Kady Borgest.

A 28 esztendős támadó középpályás az orosz Krasznodartól igazolt Magyarországra.

Kadyt nem kell senkinek sem bemutatni, hiszen nem is olyan rég, a Qarabag elleni Bajnokok Ligája-selejtezők alkalmával személyesen is megtapasztalhattuk, milyen képességekkel rendelkezik

– mondta az új szerzeményről Hajnal Tamás, az FTC sportigazgatója.

A Fradi a 2022-2023-as idényben találkozott a BL-selejtezőben a Qarabaggal, amely 4-2-es összesítéssel búcsúztatta a magyar csapatot. Kady akkor csak a visszavágón játszott, de ott két gólpasszal vette ki a részét a 3-1-es sikerből.

A Qarabag két évvel ezelőtti keretéből Kady a második játékos, akit az FTC megszerzett, mert a csapat korábban – 2023 januárjában – már leigazolta a ghánai Owusu Kwabenát, aki az előző idényben 19 meccsen 4 gólig és 4 gólpasszig jutott.

Hajnal hozzátette, Borges „dinamikus játékos, aki a pálya utolsó harmadában folyamatos gólveszélyt jelent” az előkészítéseivel, illetve saját helyzeteivel.

„Egy nemzetközi szinten is tapasztalt játékosról van szó, aki tudja, milyen egy selejtezősorozatban nyomás alatt teljesíteni. Azt várjuk tőle, hogy mihamarabb beilleszkedik, és már az első perctől kezdve nagy segítségünkre lesz a támadóharmadban” – fogalmazott Hajnal. A Transfermarkt szerint az FTC 2 millió eurót fiezetett Kadyért.

Borges a ghánai Isaac Pappoe és a szintén brazil Raul Gustavo után a harmadik nyári érkezője a BL-selejtezőre készülő zöld-fehéreknek.

Kapcsolódó
Visszavonul a Fradi történetének egyik legnagyobb öngólját szerző focista
Oliver Hsüsing mindössze 31 évesen úgy döntött, hogy befejezi.
Olvasói sztorik