Magyar foci

Kőkeményen beszólt Geráéknak a Vasasnál lecserélt edző

Vasas FC / Facebook
Vasas FC / Facebook

Nem sikerült kiharcolnia a feljutást a Vasasnak a labdarúgó NB II-ből, a csapat csak a harmadik helyen végzett. Így aztán kérdés volt, milyen lesz a szakmai stáb összeállítása, de maradt a Gera Zoltán, Csizmadia Csaba edzőpáros, egyedül az erőnléti edző, Ferenczi István távozott.

Ferenczi a Sportalnak nyilatkozva azt mondta, felháborító azt mondani, hogy szakmai okok döntöttek amellett, hogy nem hosszabbítanak vele, mert a februárban kinevezett Geráék nem ismerik, így nem is mondhatják, hogy jól vagy rosszul végezte a munkáját.

Ferenczi azt mondta, az edzőváltástól kezdve érezte, hogy mellőzik, ha meg is kérdezték a felkészítés menetéről, a válasza már nem érdekelte Gerát és Csizmadiát. Ferenczi azt is mondta, a mért adatok is megmutatták, hogy a játékosok fizikai szintje drasztikusan visszaesett, és ugyan jelezte ezt Nagy Miklósnak, a sportigazgatónak, de nem történt változás.

A korábbi vezetőedző, Desits Szilárdnál végzett edzésmunkát harminc-negyven százalékkal lerövidítette az új edzőpáros, és áprilisra odáig süllyedtünk, hogy a Tiszakécske elleni mérkőzésen három játékos is görcsöt kapott a pályán. Elképesztő.

Ferenczi szerint több játékos jelezte a problémát, sokan egyénileg próbáltak meg javítani az állóképességükön. Az elszalasztott feljutás után aztán volt egy megbeszélés, amin a tulajdonosi kör jelezte, nem tetszik nekik a csapatnál zajló folyamat, majd ezt egy megbeszélés követte, ami Ferenczi elmondása szerint „kellemetlen megbeszélés volt, de remélhetőleg kellemetlen helyzetbe is hoztam a két edzőt, mert mindenben igazam volt”.

Ferenczi várta a feljutást, már csak azért is, mert akkor meghosszabbodott volna a szerződése, és akkor érzése szerint nagyobb háttértámogatással állhatott volna oda a fent említett szembesítésre. Így azonban úgy érzi, hogy ő itta meg a levét mindennek, amit nem tart igazságosnak.

Ráadásul a szembesítés másnapján Gera Zoltán odaállt a tulajdonosi kör elé, hogy aludt egyet a történtekre, és semmiképpen sem hajlandó velem tovább dolgozni, majd közölte, válasszanak, ő és Csizmadia Csaba, vagy én maradok a klubnál. Mivel szerződésem nem volt, gazdasági megfontolásból az edzőpáros maradt, vagyis szó sincs semmiféle szakmai döntésről. Jó lenne, ha a két edző tökös gyerek lenne végre, és úgy is dolgozna, ahogyan kommunikál. Valójában nem érdekel, ki az edző, csak a munka, munka, munka. Ebben hiszek

– mondta Ferenczi, aki nem akar Geráékkal foglalkozni a továbbiakban, kivéve, ha „továbbra is az igazság elferdítésével próbálkoznak biztosan nyilvánosságra hozom a dokumentumokat, amelyek az igazamat támasztják alá”.

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik