Magyar foci

Kaotikus rajt Győrben, ötgólos meccsen verte az ETO a Vasast

Krizsán Csaba / MTI
Krizsán Csaba / MTI

Az ETO FC Győr kétszer is hátrányba került hazai pályán a Vasas ellen, mégis 3-2-re nyerni tudott az NB II 33. fordulójának rangadóján. Az eredmény azt is jelenti, hogy a győriek léptek fel a tabella második helyére, és ha nem kapnak ki az utolsó fordulóban az Ajka otthonában, akkor kilenc év után feljutnak az NB I-be.

A szezon egyik legfontosabb mérkőzését rendezték a másodosztályban (közel 7 ezer néző előtt), ugyanis a Nyíregyháza már kiharcolta a feljutást, így aztán a Vasas és a Győr csatázik a második, NB I-et érő pozícióért. Talán ennek, na meg a védelmi, és a játékvezetői hibáknak is köszönhetően elég őrült kezdést láthattunk: a 3. percben a felvételek alapján lesről indult Radó szerzett vezetést a Vasasnak, azonban a 7. percben Bumba egyenlített – és úgy tűnt, hogy ő is lesről fejelt a kapuba, de az NB II-ben nincs videobíró, a játékvezető, Bogár Gergő pedig mindkét találatot megadta.


A 10. percben jött az újabb találat, Tóth Milán ekkor egy védővel a nyakán bólintott a kapuba, de erre jött két hazai kapufa, majd egy előrevágott labdával Lukic ment el a tizenhatosig, és ugyan hárman is körbevették, Jova mellett a kapuba lőtt, így a 23. percre már 2-2 volt az állás. A szünetre aztán a Győr mehetett előnnyel, Diarra a jobb oldalról centerezett, középen érkezett üresen Bumba és egyből a kapuba lőtt – a védelmek nem voltak a helyzet magaslatán egyik oldalon sem.

A Győr az NB II-es mezőny többi csapatával szemben inkább lemondott a csak magyar játékosok játszatásáért járó MLSZ-pénzről, ezúttal is nyolc légiós volt a kezdőben, további kettő pedig csereként lépett pályára.

A második félidő első helyzete ismét Radóé volt, Gyurákovics azonban védett. Sokáig aztán a sérülések és a cserék játszották a főszerepet, majd a 72. percben ismét a győriek kapusa volt akcióban, egy lapos, sarokra tartó lövést ütött oldalra.

Az ETO a hajrában már az eredménye megőrzésére koncentrált, csak időnként próbálkozott meg egy-egy hosszú indításból kontrázni, de ezek a labdák többnyire pontatlanok voltak. A Vasas ugyan mezőnyfölényben volt, de ez helyzetekben nem mutatkozott meg, és az is érződött, hogy a végéhez közeledve egyre idegesebben játszanak a vendégek, ami a sok rossz passz is bizonyított, majd két lövéssel is a Győr riogatott, de Jova mindkétszer biztosan védett. Bogár hét percet hosszabbított, aminek az elején egy megpattanó Vasas-lövést okozott riadalmat, de a labda a kapu mellé szállt. A 93. percben a vasasos Otigba esett el a tizenhatoson belül, az akció ment tovább, Baráth így is ziccerben lőhetett, Gyurákovics azonban hatalmasat védett.

A Vasas túl későn eszmélt a második félidőben, sokáig momentuma sem volt a játékrészben, így végül 3-2-re elveszítette a meccset, Holender ráadásul odaszólt a játékvezetőnek, amiért megkapta a második sárga lapját, rá már nem számíthatnak a szezonban az angyalföldiek. Gera Zoltán csapata lépéshátrányba került, mert ha az ETO pontot szerez az utolsó fordulóban Ajkán, akkor biztosan feljut, ugyanis pontazonosság esetén a több győzelem rangsorol, amiben a győriek jobban állnak. A Vasas a Soroksárt fogadja.

NB II, 33. forduló

ETO FC Győr-Vasas FC 3-2 (3-2)
gól: Bumba (8., 45+1.), Lukic (23.), illetve Radó (3.), Tóth M. (10.)

 

Az élcsoport: 1. Nyíregyháza Spartacus FC 76 pont, 2. ETO FC Győr 66, 3. Vasas FC 64

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik