Magyar foci

Az NB II gólkirálya: Néhány belépőt követően nem hittem volna, hogy a következő mérkőzéseken pályára léphetek

Purger Tamás / MTI
Purger Tamás / MTI

Az NB II-es bajnokságban holtversenyben gólkirályi címet nyerő Tóth Milán beszédes nyilatkozatot adott a Vasas honlapján.

A Sturm Graztól igazolt 22 éves támadónak nagyon jó éve volt, húzóembere volt az angyalföldi együttesnek és 18 találattal a Kozármislenyt erősítő Kirchner György mellett a legtöbb gólt lőtte a szezonban. Elmondása szerint azonban mégis csalódott az idény miatt, mivel nem sikerült feljutni az élvonalba.

„A csapat célját nem sikerült teljesíteni, emiatt összességében rendkívül csalódott vagyok. Már csak azért is, mert a saját teljesítményem is kevés volt ehhez, pedig minden tőlem telhetőt megtettem. Egyébként bíztam abban, hogy jó szezont futok majd, de azt én sem gondoltam volna, hogy ilyen eredményes leszek – ennek természetesen örülök, ahogyan annak is, hogy itt futballozom, mert nagyon jól érzem magam Angyalföldön” – mondta a csatár, akinek ezt követően arról kellett beszélnie, mennyire reális a harmadik hely a csapatnak.

Ilyenkor ez mindig nehéz kérdés, mert hiába mondom azt, hogy nekünk kellett volna feljutni, vagy nekünk kellett volna eggyel több gólt rúgni az egymás elleni, sorsdöntő rangadón, a tabella nem hazudik, a győriek készülhetnek az NB I-re… Most már kár ezen keseregnünk, el kell fogadnunk a helyzetet és lezárni az előző évadot, hogy a következő szezonnak tiszta fejjel és még nagyobb elszántsággal vágjunk neki

Az NB II-ben kimagaslóan kemény játék zajlik, erről idény közben több cikk is született, de a legnagyobb figyelmet a Csákvár-Honvéd meccs kapta, amely után a kispestiek panaszkodtak a durva belépőkkel operáló ellenfelükre. Ebből komolyabb üzengetés is lett, de a jelenség nem egyedi, a másodosztályban nem ritkák az efféle meccsek. Erre kérdezett rá a Vasas munkatársa is Tóth Milánnál.

„Hát, néha én sem értem, hogy az utóbbi hogy sikerült, néhány belépőt követően nem hittem volna, hogy a következő mérkőzéseken pályára léphetek majd. Nyilván egy kis részben mindez a szerencsének is köszönhető, nagyobb arányban viszont a rehabilitációs stábé az érdem, akik ha komolyabbnak is tűnt a baj, mindig „összedrótoztak”, hogy játszhassak”

Zárásképp azt is megemlítette Tóth, hogy szívesen lehúz még egy évet az NB II-ben a Vasasnál, valamint szóvá tette, hogy a külseje és stílusa miatt tudja, hogy az ellendrukkerek céltáblája lesz meccsek alatt és után is.

Kapcsolódó
„Írásuk első mondata sem több egyszerű feszültségkeltésnél, magyarázkodásnál" – egymásnak üzenget a Honvéd és NB II-es ellenfele
A nyitófordulóban ugyan nyert az NB I-ből kieső kispesti csapat, mégis komoly utóélete lett a mérkőzésnek.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik