Magyar foci

„Írásuk első mondata sem több egyszerű feszültségkeltésnél, magyarázkodásnál” – egymásnak üzenget a Honvéd és NB II-es ellenfele

honvedfc.hu
honvedfc.hu

Komoly üzengetés vette kezdetét a Budapest Honvéd csákvári vendégjátéka után.

Az NB II-es nyitófordulóban a kispestiek már a negyedik percben vezetést szereztek egy szöglet utáni öngóllal, de a második félidő elején egyenlített a hazai csapat. A Csákvár akár a vezetést is megszerezhette volna, a kihagyott helyzetek viszont megbosszulták magukat, mivel az élvonalból kieső Honvéd Kerezsi hajrában szerzett góljával 2-1-re megnyerte a meccset.

A mérkőzés utóélete azonban már sokkal kevésbé a fociról szólt. A meccsen Benczenleitner Barnát mentő vitte le a pályáról, és bár nem erre az esetre húzta fel cikkét a Honvéd, meglehetősen kritikus írást közölt szerdán az összecsapásról.

„Nyolc sárga lap, két csere sérülés miatt, feszültség, több tömegjelenet – nem mondhatjuk, hogy nyugodt mederben zajlott a Merkantil Bank Liga első fordulójában Csákvár–Honvéd (1–2) mérkőzés, s noha ismerjük a közvélekedést, miszerint az NB II sokkal inkább a fizikumra épít, mint az első osztály, valljuk, a keménység nem lehet egyenlő a durvasággal.

Kocsis Dominikot például azért kellett lecserélni, mert a fejére kapott egy könyököst, majd esés közben még egy rúgást a mellkasára (Karacs Dániel sárga lapot kapott…)  és több olyan eset is volt, amikor a labda a közelben sem volt, miközben játékosainkat földre vitték vagy éppen megrúgták

– írta a kispestiek cikke, amely arra is kitért, hogy számos fiatal játékosuk jövőjét veszélyeztetheti, ha a keménység helyett durvaságot engednek a játékvezetők.

Több sem kellett a Csákvárnak, csütörtökre megszületett a válasz, amelyben a Honvéd játékosaira tolja át a felelősséget a hazai csapat, mivel szerintük a kispestiek játéka akadozott, ezért lettek feszültek. „A felvételek tanúsága szerint valamennyi(!) tömegjelenetet a Honvéd játékosai kezdeményezték, s csak a játékvezető higgadtságán múlott, hogy megúszták komolyabb következmények nélkül a lökdösődést, reklamálást” – írta a Csákvár sajtófőnöke, Gelei József, de ennél határozottabb állítása is van a cikknek:

A nyolc sárgából négyet(!) – azaz éppen a felét – a kispesti játékosok kaptak, hogy az egyik sérülés és csere amiatt történt, mert összefejelt ellenfelével Benczenleitner Barna és a csákvári játékost, Fejős Áront is le kellett cserélni… Azaz már írásuk első mondata sem több egyszerű feszültségkeltésnél, magyarázkodásnál!

Kocsis Dominik ütközéséről is kifejti a véleményét az írás, részletezve a balszerencsés párharc végkimenetelét. Zárásképp azt is felveti a csákváriak cikkének írója, hogy ne hivatkozzanak a kispestiek arra, náluk hány fiatal futballista szerepel, mert ez nem lehet szempont az ügy megítélésében.

“Ez bármilyen felsőbbrendűséget kellene, hogy jelentsen? Dicséretes, hogy ennyi válogatott labdarúgó szerepel a Honvédban, de ezt a mutatott játékkal, fölényes győzelmekkel kell(ene) tudatosítani az ellenfelekben. Nem azzal, hogy vattába csomagolják őket! Igenis velük is fognak ütközni az ellenfelek, velük szemben is fognak szabálytalankodni (ne adj isten durváskodni) a védők.”

Egyelőre itt tart a két klub kakaskodása cikkünk megjelenésekor, az MLSZ fegyelmi bizottsága nem foglalkozott a sárga lapos esetekkel, a keddi határozata alapján nem is fogja vizsgálni őket.

Kapcsolódó
Vereséggel kezdett a Vasas az NB II-ben
A másik kieső, a Budapest Honvéd nagy nehezen legyőzte a Csákvárt.
Olvasói sztorik