Magyar foci

Kubatov Stankovic hirtelen távozásáról: Nem vet jó fényt a klubra

m4sport.hu
m4sport.hu
A szerb edző döntése nem, az időzítése viszont annál jobban meglepte a Ferencváros vezetőit.

Egy Újpest elleni hazai győzelemmel zárta le a szezont a Ferencváros, amely sorozatban hatodik alkalommal nyerte meg az NB I-et. Az a furcsa helyzet alakult ki azonban, hogy a bajnokcsapat vezetőedzője, Dejan Stankovic nem ünnepelt a többiekkel a stadionban, ugyanis a napokban, a Paks ellen elveszített Magyar Kupa-döntő másnapján elhagyta a klubot és a Szpartak Moszkvánál folytatja.

Stankovic váratlan távozásáról megkérdezték az FTC elnökét, Kubatov Gábort, aki azt mondta az M4-nek, hogy nehezen élte meg ezt a döntést, mert azt hitte, a szerb edzővel azonos a DNS-ük.

„Én tényleg hittem abban, hogy az emberi kapcsolatok kicsit többet jelentenek, de nem így volt. Sok minden befolyásolja egy edző döntését és ezekbe nem is szeretnék belemenni, de úgy szerettem volna, ha marad és hosszú távra tudunk tervezni” – mondta Kubatov, hozzátéve, hogy minden edzővel úgy terveznek, hogy évekig dolgozhatnak majd, ahogyan ez Thomas Doll vagy Szerhij Rebrov esetében is történt, de Kubatov azt mondta, benne mindig ott van, miért ne találhatnák meg a saját Sir Alex Fergusonjukat. Stankovic azonban nyolc hónap után távozott.

Ez nem vet jó fényt a klubra

– így a klubelnök, aki azzal folytatta, hogy amikor elmegy egy edző, az komoly változásokat jelent. „Ráadásul nagyon költséges dolog edzőt váltani. Mert egy edzőnek mindig aztán megjönnek a saját játékosai, ők beilleszkednek a csapatba, az edző elmegy, ők ott maradnak, jön a következő, az hozza a saját játékosait. Szóval ez egy borzasztó bonyolult probléma, amit meg kell megint oldani” – magyarázta Kubatov.

Orosz Pál, a labdarúgó Zrt. vezérigazgatója úgy nyilatkozott, nem lepődtek meg a szerb döntésén, ők is a szakmában vannak, hallanak ezt-azt.

Ami engem meglepett, az az időzítés

– talán mondhatom azt, hogy nem volt elegáns – magyarázta Orosz, aki azt is elárulta, Stankovic maga kérte, hogy ezen az utolsó mérkőzésen már ne ő irányítsa a csapatot. „Ez az ő döntése, mindenki azt csinál, amit akar, a Ferencváros volt, van és lesz, az edzők jönnek és elmennek, ezt tudomásul kell venni” – tette hozzá.

A Fradi még Sztanyiszlav Csercseszovval kezdte a szezont, akit aztán a feröeri Klaksvík elleni BL-selejtezős fiaskó után menesztettek, a helyére ugrott be a minden várakozást felmutató eredménysort produkáló Máté Csaba, de őt csak ideiglenesen bízták meg, szeptember 4-én pedig érkezett Stankovic. „A Fradinak az kell, hogy egy komoly külföldi edzője legyen, akinek komoly ambíciói vannak. Nálunk mindig az volt, hogy a lehetőségeinknél eggyel magasabb polcon lévő edzővel dolgoztunk. Máté Csaba pont az az edző volt, aki illett a csapathoz, de minket mindig az húzott felfelé, hogy olyan edzőnk volt, aki magasabban volt jegyezve, mint a csapat” – kommentálta akkor a döntést Kubatov Gábor.

Kapcsolódó
Kubatov tökéletes választása úgy hagyta faképnél a Fradit, hogy az csak úgy nyekkent
A Ferencváros elnöke szerint Dejan Stankovic ideális választás volt a csapat élére, valamilyen rejtélyes oknál fogva mégis olyan szerződést kötöttek egymással a felek, ami nyilvánvalóvá tette, hogy a korábbi kiváló játékos mindössze ugródeszkaként tekint a klubra.
Olvasói sztorik