Nemzetközi foci

Kubatov Gábor: A Fradinak az kell, hogy egy komoly külföldi edzője legyen

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke elárulta, miért kellett lecserélni az ideiglenesen kispadra ülő Máté Csabát a vezetőedzői pozícióból.

A klub első embere a HírTV Napi Aktuális című műsorának vendége volt, ahol többek között arról is beszélt, hogy a tíz meccséből kilencet megnyerő szakembert miért váltották le.

„Én nem lehetek szurkoló, nekem racionális döntéseket kell hoznom. Bár hallgathatnék a szívemre, de nem lehet. Borzasztó nehéz döntés volt, és azt a beszélgetést senkinek sem kívánom, amit Máté Csabával le kellett folytatnom. Sikeres volt, ráadásul magyar is, tíz éve dolgozunk együtt.

A Fradinak az kell, hogy egy komoly külföldi edzője legyen, akinek komoly ambíciói vannak. Nálunk mindig az volt, hogy a lehetőségeinknél eggyel magasabb polcon lévő edzővel dolgoztunk. Máté Csaba pont az az edző volt, aki illett a csapathoz, de minket mindig az húzott felfelé, hogy olyan edzőnk volt, aki magasabban volt jegyezve, mint a csapat

– mondta a Ferencváros elnöke, majd hozzátette, hogy Máté továbbra is a klub kötelékében marad, sőt egy nap akár visszatérhet a vezetőedzői székbe is.

A Ferencváros kispadjára Dejan Stankovic került, akivel nagyjából 10 napnyi tárgyalást követően sikerült megegyeznie a klubnak.

Kapcsolódó
Stankovic ígérete a Fradi-drukkereknek: Az én csapatom sosem adja fel
A szerb szakember nagyon élvezi, hogy állandó győzelmi kényszerben van a Ferencváros.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik