Magyar foci

„A géniuszok eldöntötték, hogy les volt. Ezt akarjuk?” – kiakadt a Vidi edzője

Vasvári Tamás / MTI
Vasvári Tamás / MTI

Kiakadt az utolsó forduló után Bartosz Grzelak, a Fehérvár FC vezetőedzője.

A szombati, Diósgyőr elleni mérkőzésen úgy született 0-0-s döntetlen, hogy a Vidi kétszer is betalált. Mamoudou Karamoko fejese előtt Sigér Dávidot látták lesen az első félidőben, majd a 90. percben Nikola Szerafimov góljánál ítélt lest a VAR.

Mindkét ítélet elég szigorú volt, Grzelak pedig nem titkolta a véleményét, amikor interjút adott.

„Svédországból érkezem, ahol huszonötezer az átlagnézőszám, itt kint volt ötezer ember. Hat kamera vizsgálta a VAR-döntéseket. Ilyen szituációban minden milliméter számít, és azt gondolom, ha kérdéses, és nem tudják eldönteni, hogy gól vagy nem gól, akkor annak gólnak kell lennie.

Ezért van párezer ember átlagban a stadionokban, míg Svédországban huszonötezer VAR nélkül. Ezek fontos kérdések a magyar labdarúgást érintően, amelynek én is részese vagyok, fel kell tenni a kérdést: ilyen bajnokságot akarunk?

– mondta az M4 Sportnak a Fehérvár edzője, de a mérkőzést követő sajtótájékoztatón se volt nyugodtabb.

„A géniuszok azonban eldöntötték, hogy les volt. Kellemes éjszakát kívánok a játékvezetőnek, biztos nyugodtan alszik majd, én nem. Része vagyok a magyar labdarúgásnak, ezért megkérdezem, ezt akarjuk?” – idézte a Sportál Grzelakot.

A vezetőedző csalódottsága érthető, hiszen a 0-0 miatt lecsúszott a dobogóról és végül negyedik helyen zárt a Fehérvár FC a bajnokságban.

Kapcsolódó
A Paksnak belefért két kihagyott büntető, a Vidinek két lesgól viszont már nem
Izgalmasan alakult a dobogóért zajló küzdelem az NB I-ben.
Olvasói sztorik