Magyar foci

Stankovic: A Paks győzött, nekünk csöndben kell maradni most

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI

Nem tudott duplázni a Fradi, amely az NB I-et ugyan megnyerte, de a Magyar Kupa döntőjében kikapott idei legkomolyabb kihívójától, a Pakstól.

„Először is gratulálok a Paksnak, a klubjuk számára sokat jelent a kupa elnyerése. Szeretnék köszönetet mondani a szurkolóknak, remek hangulatot csináltak. Sajnálom, hogy nem sikerült ezt a kupát elhódítani, elnézést kérek a szurkolóktól, a klubtól, az elnök úrtól. Teljes mértékben az én felelősségem, az én taktikám volt, az én játékosaim az én cseréim. De ilyen az élet, menni kell tovább” – nyilatkozta az elveszített döntő után Dejan Stankovic, az FTC edzője.

A szerb tréner megjegyezte, ilyen a futball, a kihagyott helyzetek megbosszulják magukat, és néha apró momentumok döntenek, mint egy szöglet, utalva arra, hogy a Paks a hosszabbításban Papp Kristóf szöglet utáni fejesével szerzett vezetést.

A Paks győzött, nekünk csöndben kell maradni most és levonni a tanulságokat

– tette hozzá Stankovic.

Stankovic utólag úgy vélte, talán jó lett volna lecserélni a sárga lapos Myenty Abenát, de emberelőnyben nem gondolta, hogy bekövetkezhet az ő kiállítása.

A becserélése után 18 perccel lecserélt Lisztes Krisztiánnal kapcsolatban az MTI-nek elárulta, hogy kedden betegség miatt nem edzett, és valószínűleg emiatt nem játszott jól, túl sok labdát eladott.

„Ez az elvesztett döntő egyértelműen motivációt jelent a következő szezonra, mert így van még közösen elérendő cél” – jelentette ki a játékosként Bajnokok Ligája-győztes Stankovic, aki szerint a paksi kiállítás után azért vált veszélytelenebbé a csapata, mert az ellenfél beállt védekezni a 16-osa elé, így nem volt helyük támadni.

A 38 percen át emberhátrányban futballozó Paks története legnagyobb sikerét érte el, mert ez az első rangos trófeája.

Kapcsolódó
Kubatov: Gyönyörű a Magyar Kupa-serleg, már elképzeltem, hogy viszem haza az autóval, és beteszem a vitrinbe
A Fradi elnöke azt is elmondta, a Paks gyakran elmegy a sportszerűtlenség határáig, és ő ezt biztos nem hagyná, ha a pályán lenne.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik