Magyar foci

Már nem bukhatja el dobogós helyét a Paks

A Magyar Kupa-döntős Paks 1-1-es döntetlent játszott a Zalaegerszeg vendégeként szombaton a labdarúgó NB I 32. fordulójában, ezzel bebiztosította dobogós helyezését.

Érdekesen alakult a mérkőzés első félideje, mert bár érezhetően kevesebbet volt a labda a hazaiaknál, mégis ők voltak veszélyesebbek. A vezetést is a zalaiaknak sikerült megszerezniük, miután egy remek támadás végén Mim talált be a paksi kapuba (1-0).

A labdát többet birtokló tolnaiak mezőnyfölénye hosszú ideig meddőnek bizonyult, aztán közvetlenül a szünet előtt nem egy klasszikus akcióból, hanem Windecker nagyszerű átlövéséből sikerült egyenlíteniük (1-1), írta tudósításában az MTI.

A fordulás után kiegyenlítettebbé vált a találkozó, ugyanakkor ebben a félidőben a Zalaegerszeg játéka már kevésbé volt veszélyes. A Paks kezdett összeszedettebben futballozni, viszont mindkét oldalon megszaporodtak a pontatlan passzok, így kapkodóvá, csapkodóvá vált a játék, ami kevésbé volt szórakoztató a szurkolók számára.

A hajrában megélénkülni látszott a meccs, nőtt az iram, de számos kisebb-nagyobb szabálytalanság akasztotta meg a játékot, és végül egyik együttesnek sem sikerült a maga javára fordítania az állást.

„Nem vagyok elégedetlen az eredménnyel, de végig kezdeményezőbbek voltunk. Nem futballoztunk rosszul, bár az első félidőben háromszor-négyszer komolyan megkontrázott minket a Zalaegerszeg. Voltak lehetőségeink eldönteni a találkozót, de igazságos a döntetlen” – nyilatkozta Bognár György a mérkőzést követően.

A paksi edző szerint ezen a meccsen már foglalkoztak a kupadöntővel, figyeltek arra, hogy kiegyenlítődjön a terhelés, és szerdára mindenki friss legyen.

Ami a biztos dobogót illeti, kis lépésekkel haladunk előre, ez lehet még jobb is. Majd meglátjuk, hogyan alakul a végén, viszont előbb, szerdán egészen más feladatunk lesz

– tette hozzá.

NB I, 32. forduló

Zalaegerszegi TE – Paksi FC 1-1 (1-1)
Zalaegerszeg, 3411 néző
v: Káprály
Zalaegerszeg: Dombó – Lesjak (Szendrei, 41.), Evangelu, Safronov (Croizet, a szünetben), Bedi – Sankovic, Sajbán, Kovács B. (Gruber, 61.) – Vogyicska (Kiss, 61.), Mance, Mim
Paks: Szappanos – Vas, Kinyik, Lenzsér – Osváth, Windecker, Balogh B., Mezei (Vécsei, 65.), Silye (Papp, a szünetben) – Tóth B. (Könyves, 26., Szabó B., 90.), Skribek (Böde, 65.)
gól: Mim (25.), illetve Windecker (45+4.)
sárga lap: Evangelu (80.), illetve Vécsei (83.), Lenzsér (92.)

 

MTK Budapest – Puskás Akadémia 1-3 (1-3)

 

Diósgyőri VTK – Ferencvárosi TE 2-0 (0-0)

 

Az állás:
1. Ferencváros 32 mérkőzés / 71 pont – már bajnok
2. Paks 32/55
3. Fehérvár 31/53
4. Puskás Akadémia 32/52
5. Debrecen 31/45
6. Diósgyőr 32/44
7. ZTE 32/43
8. MTK Budapest 32/43
9. Kecskemét 32/42
10. Újpest 32/37
11. Kisvárda 31/28 – már kiesett
12. Mezőkövesd 31/20 – már kiesett

Kapcsolódó
Húsz perc alatt elintézte az MTK-t a Puskás Akadémia
A háromgólos előnyt már nem volt nehéz megtartani.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik