Magyar foci

Keveset játszik, emiatt nem boldog a magyar válogatott védő

Emmanuele Ciancaglini/Ciancaphoto Studio / Getty Images
Emmanuele Ciancaglini/Ciancaphoto Studio / Getty Images

Balogh Botond nem boldog amiatt, mert a közelmúltban kevesebb játéklehetőséget kapott az olasz élvonalba visszajutott Parma labdarúgócsapatában.

A háromszoros válogatott hátvéd mögött eseménydús napok állnak, ugyanis április 26-án két évvel meghosszabbította a jövő nyárig szóló szerződését, múlt szerdán csapata biztosította a feljutását, vasárnap pedig a Cremonese elleni meccs 14. percében piros lapot kapott.

Balogh az M1-nek elmondta, februárban keresték meg először a klubtól a hosszabbítás miatt, és az egész tárgyalási folyamat alatt azt érezte, hogy mindenképpen szeretnék megtartani.

Nekünk is az volt a célunk, hogy itt maradhassak és hosszabbítsunk, ezért végül elég egyszerűen meg tudtunk egyezni

– tette hozzá.

A védő a 2020/21-es szezonban már játszott három mérkőzést a Serie A-ban, ahova ősszel ő is visszatér. Elmondása szerint már sokkal tapasztaltabb és magabiztosabb, ezért most teljesen más lesz az olasz élvonalban futballozni, mint évekkel ezelőtt.

A Cremonese elleni találkozón történt kiállításról elmondta, nagyon csalódott volt, mert „nem kicsit erős döntés volt” a játékvezető részéről. „Szinte hozzá sem értem az ellenfél játékosához, feldobta magát. Amikor a bíró lefújta, először arra gondoltam, sárga lapot ad neki színészkedésért. Majd megláttam a piros lapot, és azt hittem, talán vissza fogják nézni és megváltoztatja a döntést, de nem így történt” – mesélte.

Ami a nyári Európa-bajnokságot illeti, Balogh úgy fogalmazott, senki nem mehet biztosra a meghívót illetően, ő is mindig izgatottan várja az üzenetet, hogy ott lehet-e a kerettagok között.

Az elmúlt időszakban kicsit kevesebbet játszottam, emiatt nem vagyok boldog, de próbálok jó erőben maradni, és pozitívan várom a következő néhány hetet, hónapot

– jegyezte meg.

Mint mondta, egyelőre az a célja, hogy ott legyen a bő keretben, majd a szűkített névsorban is.

Kapcsolódó
„Ha jó vagy, akkor nem kapufát lősz, hanem gólt” – Mbappé vállalja a felelősséget a BL-kiesés miatt
Alighanem ez volt a világbajnok csatár utolsó BL-meccse a Paris Saint-Germainnél.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik