Nemzetközi foci bajnokok ligája

„Ha jó vagy, akkor nem kapufát lősz, hanem gólt” – Mbappé vállalja a felelősséget a BL-kiesés miatt

Ibrahim Ezzat / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Ibrahim Ezzat / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A Borussia Dortmund borította a papírformát és a hazai győzelmét követően idegenben is 1-0-ra nyert a PSG ellen, így bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe. Alighanem ez volt az utolsó BL-meccse a csapatban Kylian Mbappénak, akinek lejár a szerződése és a hírek szerint a Real Madridhoz igazolhat. A csatár a lefújás után beszélt arról, hogy rúgott gól nélkül nem nagyon lehet továbbjutni egy párharcból sem.

„Nem hiszem, hogy jobbak voltak nálunk, de nem akarom lehúzni az ellenfelet. Amiben jobbak voltak, az a tizenhatoson belüli jelenlét, mindkét oldalon. Jönnek majd az elemzések, de az az igazság, hogy két-három alkalommal jutottak el a kapunk elé, amiből szereztek két gólt, mi ott voltunk rengetegszer, mégsem találtunk be.

Nem akarom a balszerencsére fogni. Ha jó vagy, akkor nem kapufát lősz, hanem gólt.

Most nem voltunk kellően jók azon a részen, ahol sokan számítottak rá: támadásban” – mondta a világbajnok csatár, aki azt is megjegyezte, hogy nem szabad sokáig kiesés miatt keseregni, mert meg kell nyerni a Francia Kupát, amit szintén fontos trófeának tart.

Próbáltam segíteni a csapatnak, ahogy csak tudtam, de nem volt elég. Ha a tizenhatoson belüli hatékonyságról beszélünk, akkor előjön az én felelősségem is, nekem kellene ugyanis gólokat szerezni, eldönteni a meccseket. Ha ez megtörténik, megkapok minden elismerést, de ha nem, én vagyok az első, akit emiatt elő lehet venni, és ez így is van rendjén, nincs ezzel probléma

– mondta Mbappé, aki szerint ugyan Bajnokok Ligáját most sem nyernek, de összességében nem lehet rossznak nevezni az újjáépülő PSG szezonját.

Kapcsolódó
Párizsban is nyert, Bajnokok Ligája-döntős a Borussia Dortmund
Négyszer is kapufát lőtt a Paris Saint-Germain, Kylian Mbappé is gól nélkül maradt.
Olvasói sztorik