Magyar foci

„Az Újpest megérdemli, hogy végre legyen egy olyan tulajdonosa, amely hajlandó bele hitet és pénzt is fektetni”

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI

Villámkérdésekre válaszolt az Újpest FC megvásárlása kapcsán a MOL-csoport elnöke, Hernádi Zsolt.

Azért, mert kell még egy olyan csapat, mint a Fradi, és ennek az egyetlen esélye, amelyik meg tudja ezt csinálni, az az Újpest. És az Újpest megérdemli, hogy végre legyen egy olyan tulajdonosa, amely hajlandó bele hitet és pénzt is fektetni

– mondta a MOL elnöke a Mandiner videójában.

Arra a kérdésre, hogy lehet-e olyan jó a csapat, mint a Ferencváros, csak annyit felelet, „jobb, mint a Fradi”. Hernádi elmondta az új tulajdonos, hogy Szoboszlai Dominik a kedvenc magyar játékosa, a magyar válogatott pedig nehéz Európa-bajnoki csoportba kerül, amelyből a továbbjutás is szép siker lenne. A teljes videó ezen a linken érhető el.

Roderick Duchatelet 2011-ben vásárolta meg az újpesti futballcsapatot, amikor még édesapja, Roland Duchatelet birtokolta az angol Charltont és a belga Sint-Truident. Kezdetekkor több játékos is átigazolt a csapatokon belül, de miután Roland Duchatelet eladta a klubjait, ez a lehetőség megakadt. Ugyan a bajnoki címre nem volt esélye az elmúlt 13 évben a lila-fehéreknek, a Magyar Kupában három győzelem és egy ezüstérem gyűlt össze, ezen kívül egy bajnoki bronzérmet nyert a csapat. A tulajdonosváltás régóta terítéken volt, erre végül 2024 februárjában került sor.

Kapcsolódó
Nagy ígéretek, apátia, majd újpesti remény: a Duchatelet-éra után a Fradi ellenpólust kaphat
Vége lett (?) az Újpest FC megpróbáltatásainak: a klub várhatóan áprilistól a MOL-csoport ernyője alá kerül. Pénznél azonban sokkal több kell ahhoz, hogy a teljes letargiába süllyedt csapat kimásszon a gödörből.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik