Magyar foci

Marco Rossi: Fogalmam sincs, az Eb-n ki fog védeni, de kérem a szurkolókat, hogy támogassák a döntést

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

Megtartotta a keddi, Koszovó elleni felkészülési mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

A törököket 1-0-ra legyőző csapat edzője elmondta, hogy hiába játszanak koszovói születésű futballisták a svájci csapatban, teljesen más stílust és szintet képvisel. Az Eb-ellenféltől labdatartást, dominanciát vár a tornán cselekkel, üres területek keresésével. Koszovó ezzel szemben direktebb játékstílust képvisel. Az újságírókat viszont leginkább az foglalkoztatta, vajon Dibusz Dénes, vagy Gulácsi Péter védi majd a válogatott kapuját az Európa-bajnokságon. Azt visszautasította, hogy már Gulácsi mellett tette le a voksát, sőt még nem is döntött a kérdésben.

„Őszintén szólva fogalmam sincs, hogy az Eb-n ki lesz az első számú kapusunk, ki fog védeni. Dénes több mint egy éven át állt a válogatott kapujában, tulajdonképpen ennek az Eb-selejtező sorozatnak minden mérkőzésén ő védett. A magyar bajnokság legkiválóbb klucsapatának kapusa, talán mondhatom, évtizedek óta. Dénes mellett sok pozitívum szól, de ha egymás mellé tesszük a Ferencvárost a Leipziggel, két különböző minőséget képviselő csapatról van szó. Viszont ha a két kapust tesszük egymás mellé, tulajdonképpen azonos minőséget képviselnek. Van olyan terület, amiben egyikük erősebb, van amiben a másik, de nem állítanám őket egymással szembe. Mindketten topjátékosok, ezen az Eb-n egyformán fogok rájuk támaszkodni és fenntartanám a jogot, hogy akár az utolsó pillanatban döntsem el, melyiküket játszassam. Nehéz és kicsit kellemetlen döntés lesz, de azt kívánom, bár ugyanilyen nehézésggel küzdenék!

Hadd kérjem meg egyúttal a magyar szurkolókat is, akikről mind tudjuk, hogy milyen szenvedélyesen támogatják a válogatottat, hogy ne álljanak egyik kapus mellé a másikkal szemben. Mindannyian ugyanazért küzdünk, arra kérem őket, akármelyikük is véd az adott mérkőzésen, kérem a szurkolókat, hogy támogassák a döntésemet

– mondta Marco Rossi.

Azt már korábban elárulta a kapitány, hogy mindkét kapus játszani fog a felkészülési mérkőzéseken, ezért biztosan Dibusz Dénes véd majd Koszovó ellen. A Magyarország-Koszovó összecsapásra kedd este hét órakor kerül sor a Puskás Arénában.

Kapcsolódó
Olvasói sztorik