Magyar foci

Egy csodacsere sem segített az Újpesten

Czeglédi Zsolt / MTI
Csoboth Kevin egy gólt szerzett és egy gólpasszt is adott
Czeglédi Zsolt / MTI
Csoboth Kevin egy gólt szerzett és egy gólpasszt is adott
Bár a 84. percig vezetett a Mezőkövesd, a hajrában fordított az Újpest, a győzelmet azonban mégsem sikerült megszereznie a labdarúgó NB I 25. fordulójának nyitómérkőzésén.

Aktívan kezdte a meccset mindkét csapat, az első kapura lövésre azonban 24 percet kellett várni, amikor Mörschel lövését védte Piscitelli, majd percekkel később Ambrose próbálkozását védte a mezőkövesdi kapus. A 32. percben Mörschel ziccerben hibázott.

A szünet után váratlanul vezetést szerzett a Mezőkövesd, az 51. percben Drazic szépen lépett ki a bal oldalon, a 16-oson belül is megcsinált még két cselt, majd szépen lekészítette a labdát Csekének, aki nem hibázott (0-1). Továbbra is meddő maradt az Újpest mezőnyfölénye, noha veszélyesebben játszott, a 74. percben például Sasere lövését mentette a gólvonalról az egyik vendégvédő.

A hajrára aztán varázsütésre megváltozott a meccs képe. A 84. percben a csereként beállt Csoboth kapott nagy labdát, Kojnok felrúgta – a büntetőt Ljujic vágta a jobb alsó sarokba (1-1).

A 86. percben Simon beadására Csoboth érkezett, és a földre fejelt labdája a bal sarokba pattant (2-1).

A támadó sírva ünnepelte a gólját…

De még nem volt vége, a 92. percben egy szögletet követően Banai rossz helyre, középre öklözte a labdát, Karnyicki pedig 15 méterről az üres kapuba lőtt (2-2).

NB I, 25. forduló

Újpest FC – Mezőkövesd Zsóry FC 2-2 (0-0)
Szusza Ferenc Stadion
v.: Andó-Szabó
Újpest: Banai – Doka (Simon K., a szünetben), Anculasz (Huszti A., 74.), Keita, Kobouri, Tamás – Mack (Ganea 74.), Radosevic (Csoboth, 62.), Ljujic – Mörschel, Ambrose (Sasare, 62.)
Mezőkövesd: Piscitelli – Kállai (Bőle, 90.), Kojnok, Lukic (Szalai J., 91.), Szivacski, Vajda – Cseke, Brtan, Szolgai (Karnyickij, 72.) – Cseri (Molnár G., 66.), Drazic
gól: Ljujic (84., 11-esből), Csoboth (86.), illetve Cseke (50.), Karnyickij (92.)
sárga lap: Mack (53.), Mörschel (77.), illetve Kojnok (83.)

 

Kecskeméti TE – Fehérvár FC 0-1 (0-1)

 

Diósgyőri VTK – Paksi FC 2-1 (1-1)

Olvasói sztorik