Magyar foci

Sorozatban másodszor maradt nyeretlen a Paks

Czeglédi Zsolt / MTI
Vladiszlav Klimovics gólja döntött Diósgyőrben
Czeglédi Zsolt / MTI
Vladiszlav Klimovics gólja döntött Diósgyőrben
A tabellán második helyezett Paksi FC 2-1-re kikapott Diósgyőrben a labdarúgó NB I 25. fordulójának szombati játéknapján. A miskolciak már öt tétmérkőzés óta veretlenek, a tolnaiakat pedig 2020 februárja után győzték le ismét.

A paksiak már bő másfél perc után előnybe kerültek Könyves Norbert remek egyéni teljesítményének köszönhetően (0-1). A házigazda a kapott gól után szinte azonnal támadásba lendült, és Jurek Gábor szabadrúgás utáni bombagóljával csakhamar az egyenlítés is összejött (1-1).

A játék képe ezt követően sem változott, a DVTK futballozott kezdeményezőbben, ez a labdabirtokláson és a kapura lövések számán is meglátszott, de a szünetig újabb gól nem született, írta tudósításában az MTI.

A második félidőben sokkal eseménytelenebb volt a játék, visszafogottabb volt az iram és ez a helyzetek számára is rányomta a bélyegét. A 69. percben kettőt cseréltek a borsodiak: beállt Pernambuco és Vladiszlav Klimovics, szűk három perccel később pedig előbbi beadásából utóbbi talált a hálóba (2-1).

A hátrányba került paksiak a hátralévő időben többet tettek az újabb találat megszerzéséért, mint korábban, de nem jártak sikerrel.

NB I, 25. forduló

Diósgyőri VTK – Paksi FC 2-1 (1-1)
Miskolc, 5587 néző
v.: Erdős
Diósgyőr: Ogyincov – Gera, Szatmári, Lund, Stephen – Vallejo (Csorbadzsijszki, 82.), Holdampf, Bényei (Klimovics, 69.) – Jurek (Pernambuco, 69.), Szabó L. (Edomwonyi, 62.), Pozeg Vancas (Acolatse, 62.)
Paks: Simon B. – Lenzsér (Balogh B., a szünetben), Kinyik, Papp K., Szabó J. – Kovács K., Vas, Mezei (Hanh, 76.), Osváth (Silye, 58.) – Tóth B. (Haraszti, a szünetben), Könyves (Böde, 68.)
gól: Jurek (19.), Klimovics (72.), illetve Könyves (2.)
sárga lap: Lenzsér (18.), Papp (54.), Vas (66.)

 

Újpest FC – Mezőkövesd Zsóry FC 2-2 (0-0)

 

Kecskeméti TE – Fehérvár FC 0-1 (0-1)

 

Kapcsolódó
Egy csodacsere sem segített az Újpesten
A hajrában fordítottak a lilák, de a ráadásban elbukták a győzelmet.
Olvasói sztorik